«Φίλοι του Ακάμα»: Βλέπουν μεθοδεύσεις με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής για Ακάμα – «Η πολιτεία δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις της»

«Φίλοι του Ακάμα»: Βλέπουν μεθοδεύσεις με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής για Ακάμα – «Η πολιτεία δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις της»

Σε κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον Ακάμα, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης, αναφέρεται με σημερινή ανακοίνωση της η οργάνωση «Φίλοι του Ακάμα».

Λέει ακόμη ότι η Πολιτεία «δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις της» για προστασία της χερσονήσου και για στήριξη των κοινοτήτων της περιοχής που είχαν διαχρονικά επιβεβαιωθεί από διαδοχικές μελέτες από έγκυρους και καταξιωμένους ευρωπαϊκούς κι ευρύτερα διεθνείς φορείς.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κατακερματισμός της χερσονήσου του Ακάμα σε τέσσερεις περιοχές και ο μη σεβασμός των απόψεων έγκυρων εμπειρογνωμόνων για δημιουργία ενός πραγματικού Εθνικού Πάρκου διεθνών προδιαγραφών, σίγουρα δεν οδηγεί στα επιθυμητά για όλους αποτελέσματα.

Αναφέρεται ότι «με τις μεθοδεύσεις των τελευταίων ημερών της απερχόμενης Κυβέρνησης επιβεβαιώνεται ο εκφυλισμός της διαδικασίας ετοιμασίας Τοπικού Σχεδίου». Διερωτάται ακόμη γιατί ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει διακόψει τις εργασίες της και αναστείλει το βαρύ νομοθετικό της έργο δυο μήνες πριν τις εκλογές, η εκτελεστική εξουσία «θέλει να αφήσει μια ακόμα αρνητική σφραγίδα, στο τέλος της δεκάχρονης πορείας της, με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.