ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι επίστρατοι έχουν σκοτωθεί στο μέτωπο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι επίστρατοι έχουν σκοτωθεί στο μέτωπο

Το BBC (ρωσική υπηρεσία) και ο ρωσικός ιστότοπος mediazona κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ονόματα περισσοτέρων των 1.000 επίστρατων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Από την έναρξη της επιστράτευσης στη Ρωσία έχουν περάσει συνολικά τέσσερις μήνες. Τα πρώτα τμήματα επίστρατων στέλνονταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου μετά από 3-7 ημέρες προετοιμασίας. Πολλούς τους προετοίμαζαν σύμφωνα με μια στρατιωτική μάχιμη ειδικότητα, αλλά στο μέτωπο τους ζητούσαν να υπηρετήσουν σε άλλη ειδικότητα κυρίως στο πεζικό, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τα ονόματα των 1.082 πεσόντων επίστρατων ταυτοποιήθηκαν με βάση τις ανοιχτές πηγές, από αναφορές των αρχών και τοπικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και από καταγραφές αναρτήσεων συγγενών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πληροφορίες από τα νεκροταφεία. Οι ερευνητές δημοσιογράφοι των δύο μέσων υπογραμμίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με το BBC, το 40% όλων των επίστρατων, των οποίων ο θάνατος κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, σκοτώθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2023. Μεταξύ αυτών είναι και οι 109 στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν την νύχτα της Πρωτοχρονιάς στη Μακέγιεφκα στην περιοχή του Ντονέτσκ. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 20 ονόματα μεγαλύτερος από τον αριθμό που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επίσης 49 επίστρατοι πέθαναν στα στρατολογικά γραφεία και τις στρατιωτικές μονάδες που παρουσιάσθηκαν στην επικράτεια της Ρωσίας, χωρίς να φθάσουν ποτέ στην ζώνη των εχθροπραξιών.

Γενικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν το BBC και ο ιστότοπος Mediazona, έως τις 12 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία είχαν σκοτωθεί 14.093 Ρώσοι στρατιωτικοί. Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν, ότι την στιγμή της αντίστοιχης έκθεσης αναφοράς για τον αριθμό των Ρώσων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία και η οποία είχε δημοσιοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν 1.555 πεσόντες, αριθμός που συνιστά τη μεγαλύτερη προσαύξηση καθ’ όλη την διάρκεια του πολέμου.

Ο ιστότοπος Mediazona δημοσιεύει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το είδος του στρατεύματος, κατά περιοχές από τις οποίες κλήθηκαν οι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν, όπως και άλλες λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top