Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο, λέει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε ως «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο των μαχών.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κερδίσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο.

«Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή, ειδικά στις περιφέρεις του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Είναι κυριολεκτικά μάχη για κάθε σπιθαμή ουκρανικής γης», είπε ο Ζελένσκι την Τρίτη στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου έρχονται την ώρα που οι δυτικοί του σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να παραχωρήσουν στην Ουκρανία άρματα μάχης, αλλά διστάζουν να παραχωρήσουν και μαχητικά αεροσκάφη όπως ζητά επίμονα ο Ζελένσκι και Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Έπειτα από μια πολιτικά ταραχώδη εβδομάδα, το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής -και δεν ήταν άλλο, από αυτό του προσφάτως παραιτηθέντα Σεμπαστιάν Λεκορνί!

BEST OF TOTHEMAONLINE