ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιστέκεται στη λαίλαπα και στις πιέσεις για κομματικούς διορισμούς ο Ν. Χριστοδουλίδης – Προσωπικό στοίχημα ο σχηματισμός Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής

Αντιστέκεται στη λαίλαπα και στις πιέσεις για κομματικούς διορισμούς ο Ν. Χριστοδουλίδης – Προσωπικό στοίχημα ο σχηματισμός Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινωνία τις τελευταίες μέρες τη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αναφορικά με τη σύνθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου που θα διορίσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μάλιστα, και παρότι σημαίνοντα στελέχη των κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα του, τόσο δημόσια όσο και σε ανεπίσημες επαφές τους, κάνουν λόγο για ύπαρξη συμφωνιών και καταμερισμό Υπουργείων, εντούτοις, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ότι, έχει κόψει κάθε συζήτηση περί τούτο και εμφανίζεται πρόθυμος να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην κοινωνία για σχηματισμό Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Αυτή του τη δέσμευση και πρόθεση, φαίνεται πως τόνισε και κατά τη διάρκεια των χθεσινών (14/2) συναντήσεων που είχε με τους ηγέτες των κομμάτων που τον στήριξαν, τους οποίους και ενημέρωσε για το πώς ακριβώς προσεγγίζει το όλο θέμα, καθώς και για την προτίμησή του για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών με πολιτική προσέγγιση, οι οποίοι υιοθετούν και θα μπορούν να εφαρμόσουν στην πράξη το πρόγραμμα διακυβέρνησής του.

Όπως πληροφορείται, άλλωστε, το ThemaOnline, o κ. Χριστοδουλίδης προβάλλει σθεναρή αντίσταση στις πιέσεις που δέχεται από πλευράς κομμάτων, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις αυτές, κατανέμοντας Υπουργικά χαρτοφυλάκια και άλλες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα, με βάση τη δύναμη ή την εκπροσώπηση κάθε κόμματος, είτε στη Βουλή είτε και στην κοινωνία.

Την ίδια ώρα, πρώτιστη προτεραιότητα για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί η τήρηση της υπόσχεσης που έδωσε στην κοινωνία και κυρίως η δέσμευση ότι στο κυβερνητικό του σχήμα δεν πρόκειται να βολέψει και δεν θα βολέψει τους «δεδομένους» των πολιτικών κομμάτων, όπως επίσης και ότι αυτό θα είναι διευρυμένο και εμβολιασμένο με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποτελεί ένα μεγάλο και κατά κάποιο τρόπο το βασικό προσωπικό στοίχημα του κ. Χριστοδουλίδη με τους πολίτες, αφού σε περίπτωση που από την πρώτη κιόλας πολιτική του πράξη, που θα δείξει και τις προθέσεις του, όπως πολλάκις είχε διαμηνύσει προεκλογικά, υποκύψει στις πιέσεις και διορίσει πρωτοκλασάτα και πολυεμφανιζόμενα στελέχη κομμάτων, θα φανεί ότι αναιρεί τις υποσχέσεις του και ότι δεν τιμά το βασικό του σύνθημα ότι «τα λόγια θα γίνουν πράξεις».

Με βάση τα πιο πάνω, ο κ. Χριστοδουλίδης θέλει και θα επιδιώξει να παραμείνει, κυρίως, συνεπής με την κοινωνία και να δώσει νέα πνοή στην πολιτική ζωή του τόπου και όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, είναι αποφασισμένος να κάνει το παν για να τηρήσει τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του έναντι των πολιτών που τον πίστεψαν και τον στήριξαν με την ψήφο τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top