Τα «είπαν» Χριστοδουλίδης-Μπορέλ για επανέναρξη συνομιλιών και ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό - Συμφώνησαν σε συνάντηση

Τα «είπαν» Χριστοδουλίδης-Μπορέλ για επανέναρξη συνομιλιών και ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό - Συμφώνησαν σε συνάντηση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ είχε ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο κ. Μπορέλ συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει στον κ. Μπορέλ την αποφασιστικότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου αμέσως, και ταυτόχρονα μετέφερε την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή με πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, αλλά και στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, πάντα εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Συμφώνησαν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο εντός Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Sunday Kristallnacht

Sunday Kristallnacht