Παρατηρητήριο Τιμών: Μειώθηκαν οι τιμές στα φρέσκα κρέατα και ψάρια αλλά αυξήθηκαν στα... κατεψυγμένα - Δείτε πίνακες

Παρατηρητήριο Τιμών: Μειώθηκαν οι τιμές στα φρέσκα κρέατα και ψάρια αλλά αυξήθηκαν στα... κατεψυγμένα - Δείτε πίνακες

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει το αναβαθμισμένο Παρατηρητήριο Τιμών Καταναλωτικών Προϊόντων για τον μήνα Ιανουάριο 2023.

Το αναβαθμισμένο Παρατηρητήριο παρουσιάζει τη μέση σταθμισμένη τιμή για 250 βασικά καταναλωτικά προϊόντα (τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα), με βάση τις ποσότητες και τιμές ανά ημέρα στις οποίες τα προϊόντα αυτά διατέθηκαν σε 400 καταστήματα λιανικής πώλησης Παγκύπρια καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Οι αυξομειώσεις στις τιμές προϊόντων

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, η αποτίμηση που γίνεται για τον μήνα Ιανουάριο καταδεικνύει ότι σε σύνολο 45 κατηγοριών βασικών προϊόντων, οι 16 κατηγορίες παρουσιάζουν μείωση μέχρι και 3% (αλλαντικά, τυριά, ζάχαρη, εμφιαλωμένο νερό, φρέσκα κρέατα/ψάρια, δημητριακά/κουλούρια/μπισκότα).

Από τις υπόλοιπες κατηγορίες, στις 22 καταγράφονται συγκρατημένες αυξήσεις μέχρι 1%-3% και στις 7 κατηγορίες σημαντικές αυξήσεις. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν τα κατεψυγμένα ψάρια +30%, το αλεύρι +6,4%, τα κατεψυγμένα μαλάκια και ψάρια πανέ +5% και τα κατεψυγμένα κρεατικά +4,2%.

Δείτε εδώ όλες τις διακυμάνσεις στις τιμές των προϊόντων:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Υπέκυψε στο μοιραίο ο νεαρός Χρήστος Χρηστάκη, 19 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο American Medical Center στη Λευκωσία ύστερα από κρίσιμο τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας, 18 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE