ΔΙΕΘΝΗ

Πραγματικό θαύμα στην Τουρκία: Εννέα μέρες μετά 3 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί - Ανάμεσά τους και ένα παιδί - Βίντεο

Πραγματικό θαύμα στην Τουρκία: Εννέα μέρες μετά 3 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί - Ανάμεσά τους και ένα παιδί - Βίντεο

Ενώ οι ελπίδες έχουν σβήσει, τρεις ακόμα άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί την, Τετάρτη, από τους διασώστες της Αργεντινής που επιχειρούν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Χατάι που έχει πληγεί περισσότερο από τους ισχυρούς σεισμούς.

Η διάσωσή τους κατορθώθηκε εννιά ημέρες έπειτα από την καταστροφή που προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες θανάτους, αναρίθμητους τραυματισμούς και άφησε άστεγο μεγάλο μέρος των κατοίκων της πληγείσας περιοχής, επισήμαναν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής Σαντιάγο Καφιέρο.

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν χθες ήταν δυο ενήλικοι κι ένα παιδί, στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων, διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση.

Οι διασώστες που συμμετέχουν στην αποστολή ανήκουν στην υπηρεσία διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (υπάγεται στο ΥΠΕΞ) της Αργεντινής, στην ομοσπονδιακή αστυνομία και στο εθνικό σύστημα διαχείρισης κινδύνου (υπάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας).

Η Αργεντινή «μοιράζεται την υπερηφάνεια και τη χαρά της για το γεγονός πως η είδηση αυτή, εν μέσω της τεράστιας τραγωδίας, μας επιτρέπει να αγκαλιάσουμε τη ζωή, την αλληλεγγύη και την ελπίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Καφιέρο εξήρε μέσω Twitter τον «επαγγελματισμό» και την «αλληλεγγύη» της αποστολής της Αργεντινής στην Τουρκία.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top