LIKE ONLINE

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να πατάτε «αναβολή» όταν χτυπάει το ξυπνητήρι

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να πατάτε «αναβολή» όταν χτυπάει το ξυπνητήρι

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός επιστημονικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να πατήσετε το κουμπί αναβολής όταν το ξυπνητήρι σας χτυπήσει το πρωί.

Όλοι, ακόμα κι εκείνοι που ξυπνούν και σηκώνονται αμέσως από το κρεβάτι, κάποιοι στιγμή στην ζωή τους έχουν πατήσει αναβολή όταν χτυπάει το ξυπνητήρι.

Στόχος είναι να κερδίσουν μερικά λεπτά ύπνου επιπλέον. Αυτό όμως είναι λάθος και υπάρχει επιστημονική εξήγηση που το αιτιολογεί, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να καθυστερήσετε στην δουλειά.

«Το κουμπί αναβολής φαίνεται σαν μια υπέροχη ιδέα εκείνη τη στιγμή, αλλά σπάνια καταφέρνετε να σηκωθείτε νιώθοντας πιο ξεκούραστοι ή πιο έτοιμοι για την ημέρα», σύμφωνα με την Mel Robbins, η οποία εξήγησε τον επιστημονικό λόγο για τον οποίο βλάπτεις τον εαυτό σου αυτά τα λεπτά.

«Θέλετε να μάθετε τον επιστημονικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να πατήσετε το κουμπί αναβολής; Δύο λέξεις: αδράνεια ύπνου. Όταν πατάτε το κουμπί αναβολής, είστε ξύπνιοι και καθώς κλείνει το ξυπνητήρι, ο εγκέφαλός σας ξανακοιμάται», είπε αρχικά.

«Αυτό που έχουν καταλάβει οι ερευνητές - όταν κοιμάστε ξανά αφού ξυπνήσετε- είναι πως ο εγκέφαλός σας ξεκινά έναν κύκλο ύπνου. Οι κύκλοι ύπνου χρειάζονται 75 έως 90 λεπτά για να ολοκληρωθούν», συνέχισε.

«Όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει ξανά σε εννέα λεπτά και λες "Θεέ μου", έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι είσαι σε βαθύ ύπνο εκείνη την στιγμή; Αυτό συμβαίνει επειδή βάζετε σε εννέα λεπτά έναν κύκλο ύπνου 75 λεπτών. Έτσι αυτό το αίσθημα βαριάς εξάντλησης που προκύπτει, δεν είναι συνάρτηση του πόσο καλά κοιμηθήκατε. Εσείς κι εγώ είμαστε ανοήτοι που πατήσαμε το κουμπί αναβολής και βάζουμε τον εγκέφαλό μας σε κατάσταση αδράνειας ύπνου», συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται περίπου τέσσερις ώρες για να ξεπεράσει αυτό το αίσθημα αηδίας ο εγκέφαλός σας. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα το κάνετε, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε καλύτερα και να σηκωθείτε αμέσως», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top