LIKE ONLINE

Σουβλάκι αντάξιο της Τσικνοπέμπτης στην Ελλάδα! Είχε μήκος 184 μέτρα και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Δείτε βίντεο

Σουβλάκι αντάξιο της Τσικνοπέμπτης στην Ελλάδα! Είχε μήκος 184 μέτρα και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Δείτε βίντεο

Η Τσικνοπέμπτη είναι πλέον εδώ. Οι απανταχού κρεατοφάγοι ακονίζουν τα πηρούνια τους και ετοιμάζονται να πέσουν με τα μούτρα το βράδυ σε παϊδάκια, μπριζόλες και σουβλάκια. Όπως είναι λογικό κάθε χρόνο τέτοια ημέρα το κρέας και ειδικά το ψητό έχει την τιμητική του.

Η λέξη «τσικνοπέμπτη» άλλωστε προέρχεται από την λέξη «τσίκνα» (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη «Πέμπτη». Γιορτάζεται την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και αποτελεί μια ημέρα προετοιμασίας για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα.

Μια τέτοια ημέρα, λοιπόν, είπαμε να θυμηθούμε ένα από τα σπουδαιότερα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας. Αυτό για το μεγαλύτερο σε μήκος σουβλάκι στον κόσμο. Ήταν 16 Αυγούστου 2012, όταν στο χωριό Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, οι κάτοικοι κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο Γκίνες για το σουβλάκι μήκους 184 μέτρων που ετοίμασαν και έψησαν.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σουβλάκι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 170,60 μέτρων που είχε γίνει στα Καλύβια Καρδίτσας. Μόλις ετοιμάστηκε «εξαφανίστηκε» σχεδόν αμέσως.

Πάντως είναι γεγονός πως στην Κρήτη δεν αστειεύονται με τα σουβλάκια και τα πιτόγυρά τους. Όσο κι αν το παλεύουμε εμείς εδώ στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Από εβδομάδας τα ονόματα για διορισμούς, δηλώνει συνεργάτης του Χριστοδουλίδη

Σταμάτησαν φορτηγό για έλεγχο καυσίμων - Το 'σκασε ο οδηγός γιατί έβαλε πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Φίλαθλος υπέστη ανακοπή στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ - Στο «τσακ» τον έσωσε η ιατρική ομάδα του ΓΣΠ

«Ντου» Αστυνομίας σε αποθήκη - Βρήκαν κλεμμένους καταλύτες και ηλεκτρικά είδη - Φωτογραφία

Φίλαθλος πέταξε αντικείμενο προς διαιτητή στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ - Τον πήρανε στο Τμήμα και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top