Το εν λόγω φορτίο θα φτάσει στη Βηρυτό και από εκεί θα μεταφερθεί στη Συρία, υπό την ευθύνη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.
Αύριο Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, θα αναχωρήσει, επίσης για Βηρυτό, ακόμη ένα φορτίο με φάρμακα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Παράλληλα, ξεκίνησε από χθες, με τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς, η συγκέντρωση των ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας από τα κέντρα συλλογής που λειτουργούν ανά το παγκύπριο. Η εκστρατεία, η οποία ολοκληρώνεται αύριο, διεξάγεται σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώσεις και οργανισμούς.
Η ανταπόκριση του κόσμου, για άλλη μια φορά, υπήρξε συγκινητική, αφού έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος βοήθειας, τόσο ρουχισμού όσο και τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής. Τα είδη θα συγκεντρωθούν σε χώρο πλησίον του Λιμανιού Λεμεσού, όπου θα ακολουθήσει η διαδικασία ετοιμασίας τους για να αποσταλούν στη Συρία και στην Τουρκία, μέσω διαδρομών που θα υποδείξει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από εβδομάδας τα ονόματα για διορισμούς, δηλώνει συνεργάτης του Χριστοδουλίδη
Δεν θα διεκδικήσει καμία θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο Πετρίδης – «Αυτός ο πολιτικός κύκλος έκλεισε»
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΣΥ: Θα κάνει την έκπληξη ο Παμπορίδης;
Τον «πρόδωσε» το όχημα του - Πώς εντόπισαν τον 32χρονο για την απόπειρα απαγωγής της 12χρονης - Παραδέχτηκε την εμπλοκή του
Φίλαθλος υπέστη ανακοπή στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ - Στο «τσακ» τον έσωσε η ιατρική ομάδα του ΓΣΠ
Καταναλωτές προσοχή! Εντοπίστηκαν προϊόντα με επικίνδυνες χημικές ουσίες - Δείτε φωτογραφίες