Ειδικοί προειδοποιούν - «Πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για έναν ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό στην Κύπρο»

Ειδικοί προειδοποιούν - «Πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για έναν ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό στην Κύπρο»

Μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία, ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για έναν ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό στην Κύπρο, γράφει η Χαλκίν Σεσί σήμερα σημειώνοντας πως το κυπριακό τόξο κατευθύνεται προς το νομό της Αλεξανδρέττας και ενώνεται με το ρήγμα της Νεκράς Θάλασσας και το ρήγμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπάρχουν δηλώσεις του προέδρου του επιμελητηρίου γεωλόγων, Ογούζ Βαντιλιλί, ο οποίος προειδοποιεί ότι το νησί βρίσκεται σε πολύ σοβαρή σεισμική ζώνη και γι’ αυτό υπάρχει πιθανότητα να γίνει ένας ισχυρός σεισμός ανά πάσα στιγμή, όπως ανέφερε.

Ο Βαντιλιλί ανέφερε επίσης μετά από εξέταση του υποστρώματος τους εδάφους που διενεργείται από τα επιμελητήρια εδώ και χρόνια, έχουν εντοπιστεί προβληματικά πεδία εδάφους στις ακτογραμμές της κατεχόμενης Έγκωμης, της παραλίας Long Beach και των Γκαζιβερών.

Επίσης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο γεωλόγος και σεισμολόγος καθηγητής της Ακαδημίας Επιστημών, Νατζί Γκιορούρ ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την ενδεχόμενο ενός σεισμού 7 ρίχτερ και άνω.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενώπιον της Ολομέλειας στα μέσα Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ενώπιον της Ολομέλειας στα μέσα Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά τη θέσπιση νέου Συστήματος Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών, με τον Πρόεδρό της, Παύλο Μυλωνά, να αναφέρει πως αυτό θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στα μέσα Δεκεμρίου .