ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σήμερα οι Μητροπολιτικές εκλογές στην Πάφο - Σε ετοιμότητα η Αστυνομία

Σήμερα οι Μητροπολιτικές εκλογές στην Πάφο - Σε ετοιμότητα η Αστυνομία

Η μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου εκλέγει σήμερα τον εβδομηκοστό Μητροπολίτη της. Η Μητρόπολη Πάφου θεωρείται η πρώτη τη τάξει Μητρόπολη Κύπρου και ο μητροπολιτικός θρόνος έχει χηρέψει από τις 24 Δεκεμβρίου του 2022, όταν ο ως τότε Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου Ιωάννη Χαριλάου ο  αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου ανέρχεται σε 52.164 εκλογείς  που έχουν κατανεμηθεί σε 126 εκλογικά κέντρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την 19η Φεβρουαρίου,  διαμένουν για ένα τουλάχιστον έτος στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου, και συμπεριλαμβάνονται στους Εκλογικούς Καταλόγους, εκτός των προσφύγων.  Το ψηφοδέλτιο εσωτερικά θα είναι λευκό και ο εκλογέας θα γράψει στο εσωτερικό του ψηφοδελτίου το άτομο της επιλογής του.

Οι  ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 10.00 πμ μέχρι τη 1.00 μμ και από τις 2.00 μμ μέχρι τις 5.00 μμ. O Προεδρεύων του Εκλογικού Κέντρου μπορεί, όπως είπε ο κ. Χαριλάου, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, αφού πρώτα ενημερώσει το Γενικό Έφορο Εκλογών, να παρατείνει την ψηφοφορία και πέραν της κανονικής ώρας, αλλά όχι πέραν από η ώρα 6.00 μμ.

Στην Πάφο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για ανάδειξη του Μητροπολίτη Πάφου στις 14:00 και ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στον Ιερό  Ναό Αγίας Παρασκευής, στη γενέτειρά του Γεροσκήπου.

Προηγουμένως, τον μητροπολιτικό θρόνο κατείχε ο Πάφου Γεώργιος, που εξελέγη στις 29 Δεκεμβρίου του 2006 και παρέμεινε Μητροπολίτης Πάφου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι την εκλογή του ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Πιο πριν, ο Χρυσόστομος Β' (Δημητρίου) διετέλεσε Μητροπολίτης από της 26 Φεβρουαρίου του 1978 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2006 και κατόπιν εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Ο Χρυσόστομος Α’ (Αριστοδήμου) ήταν Μητροπολίτης Πάφου από τις 28 Ιουλίου του 1973 μέχρι 13 Νοεμβρίου του 1977 και κατόπιν εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Οι τρεις τελευταίοι Μητροπολίτες Πάφου, Χρυσόστομος Α', Χρυσόστομος Β' και ο Γεώργιος Δ', καθώς και ο Μητροπολίτης Πανάρετος (1821-1827) και ο Λεόντιος Λεοντίου (1930-1947) εξελέγησαν όλοι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου.

Σε ετοιμότητα η Αστυνομία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση Πάφου σήμερα, Κυριακή για την ομαλή διεξαγωγή των Μητροπολιτικών εκλογών στην επαρχία Πάφου.

Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Νίκος Τσαππής, ανέφερε πως η αστυνομική διεύθυνση Πάφου έχει προετοιμαστεί για την αστυνόμευση με τη λήψη μέτρων ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Πάφου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαππή έχει εκπονηθεί σχετική διαταγή επιχείρησης σύμφωνα με την οποία θα λειτουργήσει στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου αίθουσα επιχειρήσεων και επίσης θα συγκροτηθούν μηχανοκίνητα περίπολα, έτσι ώστε να αστυνομεύονται και τα 126 εκλογικά κέντρα στην επαρχία Πάφου.

Τα εκλογικά κέντρα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Λεμεσού θα αστυνομεύονται από μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού.

Στην επαρχία Πάφου θα εργαστούν περίπου 50 μέλη της ΑΔΕ Πάφου, συνέχισε

Επίσης θα προβαίνουν στις απαραίτητες τροχαίες ρυθμίσεις με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και κατά την προσέλευση των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.

Επεσήμανε πως στο κτίριο της ΠΑΣΥΔΥ, όταν θα μεταφερθούν οι κάλπες, θα υπάρχει αστυνόμευση και θα ληφθούν μέτρα τροχαίας προς διευκόλυνση αλλά και μέτρα ασφάλειας για τη φύλαξη των καλπών. Τέλος, ο κ. Τσαππής κάλεσε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας για τη διευκόλυνση της διακίνησης τους στα οδικά δίκτυα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το Παγκύπριο: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΣτο Δικαστήριο ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αυτά είναι τα 11 αδικήματα που αντιμετωπίζει

Στο Δικαστήριο ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αυτά είναι τα 11 αδικήματα που αντιμετωπίζει

Στο Δικαστήριο οδηγήθηκε πριν από λίγο ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί από την Αστυνομία για έντεκα αδικήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top