«Πυρά» Ρωσίας: «H Ουκρανία σχεδιάζει προβοκάτσια με χρήση ραδιενεργών υλικών»

«Πυρά» Ρωσίας: «H Ουκρανία σχεδιάζει προβοκάτσια με χρήση ραδιενεργών υλικών»

Η Ρωσία υποστήριξε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να σκηνοθετήσει ένα «πυρηνικό συμβάν» στο έδαφός της για να επιρρίψει τις ευθύνες στη Μόσχα, ενόψει μιας συνεδρίασης στα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς ωστόσο να παράσχει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν.

Μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, η Ρωσία έχει κατηγορήσει κατ’ επανάληψη το Κίεβο ότι σχεδιάζει «προβοκατόρικες» ενέργειες με μη συμβατικά όπλα, όπως με τη χρήση βιολογικού ή ραδιενεργού υλικού. Δεν έχει υλοποιηθεί καμία τέτοια επίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ραδιενεργές ουσίες έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία από κάποια ευρωπαϊκή χώρα και το Κίεβο προετοιμάζει μια «προβοκάτσια» ευρείας κλίμακας.

«Ο στόχος της προβοκάτσιας είναι να κατηγορηθεί ο ρωσικός στρατός ότι υποτίθεται ότι εξαπολύει αδιακρίτως πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, γεγονός που οδηγεί στη διαρροή ραδιενεργού υλικού και τη μόλυνση της περιοχής», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της απορρίπτουν αυτές τις κατηγορίες, ως κυνικές προσπάθειες παραπληροφόρησης και με τη σειρά τους κατηγορούν τη Μόσχα ότι σχεδιάζει τέτοια συμβάντα η ίδια, για να επιρρίψει τις ευθύνες στο Κίεβο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE