ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξω φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

Έξω φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

Ύποπτες διαδικασίες στις εξειδικευμένες δοκιμασίες για προσλήψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τον περασμένο Νοέμβριο, κατήγγειλε υποψήφιος στο Themaonline αλλά και με επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε ο υποψήφιος στον Γενικό Ελεγκτή, οι εξετάσεις έλαβαν μέρος στον Πυροσβεστικό σταθμό στο Καϊμακλή στις αρχές Νοεμβρίου 2022.

«Πριν ξεκινήσουμε τα αγωνίσματα οι υπεύθυνοι εκεί μας ανέφεραν ότι θα πρέπει να αφαιρέσουμε από πάνω μας αλυσίδες, σταυρούς ρολόγια κλπ.», σημείωσε ο υποψήφιος, εξηγώντας ότι οι δοκιμασίες ήταν τρεις.

«Πρώτη ήταν η ανάβαση σε κλίμακα, δεύτερη η κίνηση σε κλειστό και περιορισμένο χώρο και τρίτη η δοκιμασία της ανύψωσης κλίμακας. Στην πρώτη δοκιμασία αφού μας έδειξαν πώς πρέπει να γίνει σωστά η ανάβαση στην κλίμακα, και ενώ ήμασταν έξω μας είπαν πριν ξεκινήσουμε να μπούμε μέσα στον σταθμό πιθανόν για να μην βλέπουμε την προσπάθεια ο ένας υποψήφιος του άλλου. Μπήκαμε μέσα και από το παράθυρο του δωματίου στο οποίο βρισκόμασταν φαινόταν ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείτο η εν λόγω δοκιμασία και οι υπεύθυνοι ήρθαν και έκλεισαν τις περσίδες του παραθύρου για να μην βλέπουμε», επεσήμανε ο υποψήφιος.

«Όταν τελείωσε η πρώτη δοκιμασία και πριν ξεκινήσουμε την δεύτερη δηλαδή την κίνηση σε κλειστό και περιορισμένο χώρο οι υπεύθυνοι μας ανέφεραν ότι ο χρόνος που θα κάναμε σε αυτή την δοκιμασία Θα ήταν το κριτήριο για πρόσληψη στην Πυροσβεστική καθώς τις άλλες δύο δοκιμασίες απλά θα έπρεπε να τις τελειώσουμε με επιτυχία. Στην δοκιμασία αυτή μας φορούσαν μια μάσκα στο πρόσωπο για να μην βλέπουμε τίποτα και μας έβαζαν σε ένα δωμάτιο και θα έπρεπε με τα χέρια ψαχουλεύοντας και τα πόδια να βρούμε την πορεία μας και να περάσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν για να τελειώσουμε την δοκιμασία», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος, κατά την διάρκεια της δεύτερης δοκιμασίας δεν έβλεπε ο ένας υποψήφιος την προσπάθεια του άλλου υποψηφίου ενώ στην τρίτη δοκιμασία η ανύψωση κλίμακας απλά Θα έπρεπε να σηκώσουν πάνω μια κλίμακα που είχε τοποθετημένο βάρος πάνω της.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο, το πρόβλημα που προκύπτει και κινεί υποψίες είναι ότι στην δοκιμασία που κρίθηκαν οι προσλήψεις και ήταν βάση του καλύτερου χρόνου, δηλαδή στην δεύτερη δοκιμασία στον κλειστό και περιορισμένο χώρο, δεν τους είχε αναφερθεί ο χρόνος που έκαναν ούτε όταν τελείωσαν την δοκιμασία αλλά ούτε τους είχαν καλέσεις στις 7/11/2022 στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου για να τους αναφέρουν ποιοι προσλαμβάνονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το μόνο που ανέφεραν, πάντα με βάση τα λεγόμενα του υποψήφιου, ήταν ο αριθμός και το όνομα του υποψηφίου που προσλαμβάνεται στην Πυροσβεστική υπηρεσία.

«Με μια μικρή έρευνα μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι ότι οι προσλήψεις που έγιναν στις 7/11/2022 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ουσία βασίζονταν σε μια τυφλή δοκιμασία που ούτε εμείς οι ίδιοι οι υποψήφιοι μπορούσαμε να κρατάμε χρόνο αλλά ούτε οι υπεύθυνοι μας ανέφεραν έστω και τυπικά το χρόνο που έκανε ο κάθε υποψήφιος στην συγκεκριμένη δοκιμασία», ήταν το σχόλιο του υποψήφιου, ο οποίος σημείωσε στο Themaonline ότι αυτές οι εξετάσεις ήταν οι τελευταίες που έγιναν μαζί με την Αστυνομία και πήραν δύο χρόνια διαδικασία.

«Πρέπει να μάθει ο κόσμος πως γίνονται οι προσλήψεις, το πιο λίγο που μπορεί να γίνει είναι να τις αλλάξουν», πρόσθεσε.

Τι απαντούν Ελεγκτική και Αστυνομία

Σε επικοινωνία του Themaonline με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριο Πετρίδη μας ανέφερε ότι έλαβαν την επιστολή του υποψήφιου και διεξάγεται έλεγχος.

«Το ελέγχουμε. Ζητήσαμε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από πλευράς του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι οι προαναφερόμενες εξετάσεις ήταν οι τελευταίες που έγιναν στην βάση αστυνομικών διατάξεων.

«Η διαδικασία είχε 171 υποψήφιους, κάθε μέρα πήγαιναν 35 γιατί δεν μπορούσαν όλοι μαζικά και ήταν για όλους η ίδια διαδικασία. Η τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από δύο αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και έναν της Αστυνομίας, κατέγραφε τον χρόνο για τον καθένα και δεν ενημέρωναν τους άλλους για να μην διαρρεύσουν οι χρόνοι στους υπόλοιπους που θα έκαναν την διαδικασία. Ήταν για να διασφαλιστεί το αδιάκριτο και η αξιοπιστία της διενέργειας των δοκιμασιών», εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο γιατρός Βαγγέλης Γένης

Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Αννίτα σε ρόλο… από μηχανής προέδρου στον ΔΗΣΥ-Πιέσεις σε Αβερωφ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top