ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ - ΕΔΕΜ. Βραβεύτηκε η Χριστίνα Γιαννάκη

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ - ΕΔΕΜ. Βραβεύτηκε η Χριστίνα Γιαννάκη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023, τα εγκαίνια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ - ΕΔΕΜ που είναι σε λειτουργία από τον Νοέμβριο του 2022. Τα εγκαίνια τέλεσε η Πρόεδρος της Βουλής, κυρία Αννίτα Δημητρίου, στην παρουσία του Κοσμήτορα της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας κυρίας Χριστίνας Γιαννάκη, βουλευτών, του Δήμαρχου Λάρνακας, άλλων φορέων, μελών, φίλων και υποστηρικτών του ΠΑΣΥΚΑΦ. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου, κ. Νεκτάριος.

Στο χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Βουλής των Αντιπροσώπων, κύριου Χρίστου Ορφανίδη ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημαντική συμβολή αναγνωρίζοντας το σπουδαίο και αποτελεσματικό έργο που επιτελεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ προς τα άτομα με εμπειρία καρκίνου και για το νέο εγχείρημα της διαχείρισης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο ΕΔΕΜ.

Στην ομιλία του ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση του καθώς, με την ενεργοποίηση της συνεργασίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Στόχος του Συνδέσμου είναι να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου και, όπως πάντα, οι υπηρεσίες που παρέχει να προσφέρονται δωρεάν.

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ, Δρ. Άννα Ζωηρού αναφέρθηκε με τη σειρά της, στη σημαντικότητα της συνεργασίας για τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου καθώς θα μπορούν να λαμβάνουν πλέον μέσω και των δύο οργανισμών, ολοκληρωμένη ανακουφιστική και υποστηρικτική φροντίδα.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ - ΕΔΕΜ βρίσκεται στην Τερσεφάνου και έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Νοεμβρίου του 2022. Η δημιουργία του Κέντρου είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ.

Το Κέντρο διαθέτει 11 κλίνες καθώς και επιπρόσθετους χώρους, οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών με καρκίνο Ενδονοσοκομειακής Εξειδικευμένης Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Επιπρόσθετα, έχουν δημιουργηθεί αίθουσες συναντήσεων, όπου οι ασθενείς λαμβάνουν στήριξη από τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις του Iατρικού Kέντρου ΕΔΕΜ: 

Χαιρετισμός από την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ, Δρ. Άννα Ζωηρού

Αξιότιμη Πρόεδρε της Βουλής,
Πανιερώτατε,
Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,
Αξιότιμη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας,
Κυρίες και Κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο υπερσύγχρονο Ιατρικό Κέντρο ΕΔΕΜ της Λάρνακας. Το Κέντρο μας προσφέρει ένα πολυτελές αλλά ταυτόχρονα και ένα φιλόξενο περιβάλλον, όπως έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που βλέπετε στις οθόνες μας, μέσα στο οποίο όλοι οι ασθενείς μας αντιμετωπίζονται με τρόπο απολύτως αποτελεσματικό και αξιόπιστο.

Είμαστε χαρούμενοι που το Κέντρο ΕΔΕΜ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει Δωρεάν Υπηρεσίες Ιατρικής Αποκατάστασης μέσω ΓΕΣΥ καθώς και εξειδικευμένες θεραπείες και φροντίδα σε καρκινοπαθείς σε συνεργασία πάντα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, όπως και ιατρική φροντίδα σε ασθενείς Post-Cavid σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Ο ιδιωτικός Τομέας πλέον σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ, όπως προανέφερα, προσφέρει ολοκληρωμένο πλάνο ιατρικής θεραπείας και φροντίδας που φτάνει μέχρι και το σημείο της πλήρους αποκατάστασης. Το ΓΕΣΥ καλύπτει και συμπληρώνει όχι μόνο την αυστηρή νοσοκομειακή αγωγή αλλά και την ολοκλήρωση της φροντίδας μέχρι ο ασθενής να είναι έτοιμος να πάει σπίτι του.

Σε διεθνές επίπεδο, για να θεωρείται κάποιος ότι έχει αποθεραπευτεί πρέπει να είναι έτοιμος να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Στην Κύπρο πλέον πρωτοπορούμε αφού το κράτος έχει συμπεριλάβει στο ΓΕΣΥ και την πλήρη αποθεραπεία – αποκατάσταση, η οποία είναι ΕΞΙΣΟΥ σημαντική με τις επεμβατικές θεραπευτικές μεθόδους και πάνω απ' όλα ΔΩΡΕΑΝ για τους πολίτες που υποφέρουν.

Για τον σκοπό αυτό, το Κέντρο μας διαθέτει πλήρως εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοπαθολόγους, διαιτολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με επαγγελματισμό και πάνω απ' όλα σεβασμό προς τον ασθενή.

Επίσης, διαθέτει θερμαινόμενη θεραπευτική πισίνα και πλήρη εξοπλισμό φυσικοθεραπείας- εργοθεραπείας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλες τις περιπτώσεις νευρολογικών, μυοσκελετικών, καρδιολογικών, ακρωτηριασμών, παραπληγίας και τετραπληγίας. αναπνευστικών παθήσεων αλλά και
περιστατικών

Αυτό που μας ξεχωρίζει όμως και μας έχει κάνει να ανεβαίνουμε διαρκώς στην εκτίμηση του κόσμου, να συγκεντρώνουμε καθημερινά τα εύσημα από ασθενείς και συγγενείς αλλά και να εισπράττουμε την απέραντη αγάπη των ασθενών και των οικογενειών τους, είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε και φροντίζουμε τους ασθενείς μας.

Όλοι εμείς εδώ (από τους Ιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, τους ειδικούς συνεργάτες μας, το προσωπικό της κουζίνας και της καθαριότητας και βεβαίως την Διοίκηση) αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς μας όπως ακριβώς αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους της δικής μας οικογένειας.

Νιώθουμε καθημερινά ότι εδώ νοσηλεύουμε τον δικό μας πατέρα, την μητέρα μας, την γιαγιά μας, τον αδελφό μας, χωρίς να τους ξεχωρίζουμε βάσει οικονομικών, ηλικιακών ή άλλων κριτηρίων. Και επειδή είναι δεδομένο ότι το Ιατρικό μας Κέντρο χαρακτηρίζεται από βαθιά ευαισθησία, προχωρήσαμε πρόσφατα σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), με αποτέλεσμα την ίδρυση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας στο χώρο του ΕΔΕΜ, το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα. Περισσότερα για τη συνεργασία αυτή θα ακούσετε από τον επόμενο ομιλητή.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση όλων μας, τόσο του ιδιοκτήτη του ΕΔΕΜ όσο και του συνόλου του προσωπικού, για το ότι καταφέρνουμε να προσφέρουμε έστω και ελάχιστη ανακούφιση σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Συνεχίζουμε δυναμικά εδώ στο ΕΔΕΜ να δίνουμε την ψυχή μας κάθε 24ωρο και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ελπίζοντας ότι θα σας έχουμε όλους αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας και την προσοχή σας. Δρ. Άννα Ζωηρού

Δείτε σε βίντεο όσα είπε η Δρ. Άννα Ζωηρού:

Χαιρετισμός από τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Κυριάκο Στυλιανίδη

Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρία Αννίτα Δημητρίου, Αξιότιμοι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αγαπητή κυρία διευθύντρια του υπουργείου υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Σεβασμιότατοι εκπρόσωποι του κλήρου,
Αγαπητή κυρία πρόεδρε του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, Αγαπητοί προσκεκλημένοι, χορηγοί, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνεργάτες, φίλοι και φίλες,

Είμαι βαθύτατα συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος, γιατί μετά από μια μακροχρόνια προσπάθεια ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με την εταιρεία Avalor Holdings, πέτυχε τη δημιουργία του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ - ΕΔΕΜ.

Το συγκεκριμένο κέντρο προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε συνανθρώπους μας, ασθενείς με καρκίνο από όλη την Κύπρο. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται μέσω μιας πολυθεματικής ομάδας από επαγγελματίες υγείας με πολυετή εμπειρία στην ανακουφιστική φροντίδα.

Η δημιουργία ενός κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας ήταν ένα όραμα αλλά και μια στρατηγική του ΠΑΣΥΚΑΦ, βλέποντας τη μεγάλη ανάγκη των ασθενών μας στον τομέα αυτό. Το όραμα αυτό όμως έγινε πραγματικότητα γιατί, τόσο η Βουλή των αντιπροσώπων όσο και το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, πίστεψαν και στήριξαν τον θεσμό της ανακουφιστικής φροντίδας και γι' αυτό τους ευχαριστώ πολύ. Η στήριξη των πιο πάνω ήταν απαραίτητη για να ενταχθεί το κέντρο στο ΓΕΣΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς με καρκίνο να απολαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες εντελώς δωρεάν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Avalor Holdings, οι οποίοι υιοθέτησαν το όραμά μας και στήριξαν ανιδιοτελώς αυτήν την προσπάθεια. Και λέω ανιδιοτελώς γιατί η λειτουργία ενός κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας δεν είναι μια επιχείρηση που αποφέρει κέρδη.

Προσπάθειά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας σε όποιο στάδιο της νόσου και αν βρίσκονται. Πεποίθησή μου είναι ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν υπάρχει καλή και στενή συνεργασία όχι μόνο με τα ογκολογικά κέντρα αλλά και με τα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια. Εξίσου καλή συνεργασία υπάρχει και με το κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Αροδαφνούσα», πάντα με γνώμονα το καλό των ασθενών μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη Διεύθυνση του κέντρου «Αροδαφνούσα».

Η ΕΔΕΜ, ως εξειδικευμένο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη διαχείριση συμπτωμάτων από τη νόσο από την αρχή της διάγνωσης, φυσικοθεραπεία, έλεγχο συμπτωμάτων και παρενεργειών κατά τη διάρκεια της Ογκολογικής θεραπείας, ψυχολογική στήριξη τόσο των ασθενών όσο και της οικογένειάς τους, κοινωνική στήριξη, στήριξη από κλινικό διαιτολόγο, ξεκούραση της οικογένειας, και φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου. Τα πιο πάνω επιτυγχάνονται με τη συνεργασία των υπηρεσιών κατοίκων φροντίδας του ΠΑΣΥΚΑΦ, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια στην περίθαλψη του ασθενή με καρκίνο. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ το νέο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ - ΕΔΕΜ, με ομαδική και σκληρή δουλειά να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των συνάνθρωπων μας με εμπειρία καρκίνου και να επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί.

Σας ευχαριστώ πολύ. Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Δείτε σε βίντεο όσα είπε ο Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης:

Βραβεύτηκε η Χριστίνα Γιαννάκη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, κυρία Άννα Αχιλλεούδη απένειμε τιμητική πλακέτα στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κυρία Χριστίνα Γιαννάκη ως ένδειξη εκτίμησης της προσφοράς της στον τομέα της υγείας.

Χαιρετισμός από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη

Στον δικό της χαιρετισμό η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη είπε πως το Ιδρυμα ΕΔΕΜ «παίρνει τη βαθμολογία Α από το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Η όποια προσφορά προς το συνάνθρωπό μας δεν αποτελεί για μένα παρά το αυτονόητο, δηλαδή αυτό που αναμένεται από τον οποιονδήποτε να το πράξει» είπε και συνεχάρη τον ΠΑΣΥΚΑΦ «για τη συνεχή συμβολή και πολυσήμαντη προσφορά στην ανακούφιση του πάσχοντα συνανθρώπου μας με καρκίνο, μιας ασθένειας που εκ των πραγμάτων αφορά όλους εμάς».

Πρόσθεσε ότι «οι πολλαπλές επιπτώσεις του καρκίνου στην κοινωνία, την οικονομία αλλά και τα συστήματα υγείας των κρατών, έχουν ως επίκεντρο της αποστολής τους τον άνθρωπο. Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της άμεσης αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρουν αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ και θεωρούμε υποχρέωση να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις, αυτές τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν για την επιτέλεση του έργου και της αποστολής τους» σημείωσε.

Η κ. Γιαννάκη είπε ακόμα ότι το «Υπουργείο Υγείας καταθέτει κάθε μέρα τη ψυχή του για πολλά και διάφορα, καταθέτει τη ψυχή του γιατί το θεωρεί υποχρέωση και βοήθεια προς τον οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που παλεύουν για να ζήσουν».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα και να βοηθήσουμε σε αυτό το πολυσήμαντο έργο για τη συνέχιση αυτής της ευγενούς προσφοράς για το συνάνθρωπο» είπε και σημείωσε πως «το τέλος του τούνελ είναι ο άνθρωπος».

Δείτε σε βίντεο όσα είπε η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη:

Χαιρετισμός από τον ιδιοκτήτη του Ιατρικού Κέντρου Αντώνη Δημητρίου

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης του Ιατρικού Κέντρου, κ. Αντώνης Δημητρίου, ο οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους παρευρισκόμενους, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τον ΟΑΥ και το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου, ενώ ξεχωριστά μίλησε για την κυρία Χριστίνα Γιαννάκη. 

Σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠΑΣΥΚΑΦ για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΟΑΥ, για την πρωτοποριακή απόφαση να στηρίξει δωρεάν τους ασθενείς με καρκίνο, είναι πολύ σημαντικό και μπράβο του. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον φύλακα άγγελο της υγείας, την κυρία Χριστίνα Γιαννάκη, να είναι καλά και να την προσέχει ο θεός. 

Δείτε σε βίντεο όσα είπε ο κ. Αντώνης Δημητρίου: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top