Της Χριστιάνας Τσαγγάρη
Ο κύριος Χριστοδουλίδης μετά την έντονη δημόσια συζήτηση, που προκάλεσε η αναφορά του Προέδρου, σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Sabah, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς από τον Τούρκο δημοσιογράφο, ποια ονομασία επιθυμεί, με την επίλυση του κυπριακού, απάντησε ότι είναι νωρίς να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Ο Πρόεδρος αστειευόμενος συνέχισε, λέγοντας ότι από καρδιάς επιθυμεί να είναι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου και έτσι θα έχουμε δυο υπερδυνάμεις».
Με απλά λόγια, δηλαδή, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε το πιο πάνω κάνοντας χιούμορ...
Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, είχε δηλώσει ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η ονομασία «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία». Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, είχε διαψευστεί από πηγές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
.