ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες: Γιατροί χρεώνουν ως επίσκεψη και ένα τηλεφώνημα - «Χρειάζεται αναδιοργάνωση το σύστημα Υγείας»

Καταγγελίες: Γιατροί χρεώνουν ως επίσκεψη και ένα τηλεφώνημα - «Χρειάζεται αναδιοργάνωση το σύστημα Υγείας»

Καταγγελίες για γιατρούς ότι εκμεταλλεύονται το ΓΕΣΥ ώστε να πλουτίσουν. Τι απαντά ο Δρ. Αντρέας Πολυνείκης Πρόεδρος Προσωπικών Γιατρών.

Μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση" στο ΡΙΚ ο Δρ. Πολυνείκης , αναφέρθηκε τόσο στο σύστημα υγείας στα νοσοκομεία όσο και αν μπορεί ένας γιατρός στο ΓΕΣΥ να χρεώνει είτε περισσότερα είτε να δηλώνει τηλεφωνήματα ως ραντεβού.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες ρεπορτάζ ότι γιατροί δηλώνουν στον ΟΑΥ ως επίσκεψη ακόμα και ένα τηλεφώνημα ενός ασθενή του, ο Δρ.Πολυνείκης ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν είναι εφικτό.

Όσον αφορά υπερχρεώσεις, τόνισε πως ούτε αυτή την δυνατότητα έχουν οι γιατροί, καθώς υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο στο ΓΕΣΥ στο οποίο κινούνται. Από την άλλη υπογράμμισε το γεγονός πως αν συμβαίνει κάτι "παράνομο" κάτω από το τραπέζι τότε θα πρέπει ο ασθενής να το καταγγείλει επωνύμως.

Εν συνεχεία εξήγησε τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας ειδικός γιατρός μπορεί να χρεώσει περισσότερα από 6ευρώ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ.Πολυνείκης , ότι κατά τις αργίες ή το Σαββατοκυρίακο εάν ένας ασθενής ζητήσει βοήθεια και πάει στο ιατρείο να τον εξετάσει ο γιατρός, τότε ο γιατρός μπορεί να χρεώσει 15 ευρώ, κάτι το οποίο καλύπτεται σε τέτοιες περιπτώσεις μέσα στα νομικά πλαίσια του ΓΕΣΥ.

Ξεκαθάρισε πως ο κόσμος θα πρέπει να μην μπερδεύει τους ειδικούς γιατρούς από τους προσωπικούς.

Με αφορμή το περιστατικό που είδε την δημοσιότητα πριν λίγες ώρες, με άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα η οποία αφέθηκε γυμνή σε κρεβάτι σε Γενικό Νοσοκομείο στην Κύπρο, ο Δρ.Πολυνείκης ανέφερε ότι υπάρχουν δύσκολα περιστατικά ωστόσο υπερτόνισε την ανάγκη ότι τα νοσοκομεία στην Κύπρο χρειάζονται αναδιοργάνωση εκ θεμελίων καθώς δεν υπάρχει σωστή διαχείριση.

Σωστή διαχείριση και αναδιοργάνωση θα επιτευχθεί με την εφαρμογή της περιγραφής καθηκόντων από τον Διευθυντή μέχρι και τις καθαρίστριες, ανέφερε ο Δρ.Πολυνείκης , τονίζοντας την ανάγκη για αναδιοργάνωση και του Υπ.Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top