ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρίου εναντίον Δημητρίου: Η απόσυρση Αβέρωφ και Χάρη, οι σχέσεις με Χριστοδουλίδη και το μήνυμα ενότητας - Βίντεο

Δημητρίου εναντίον Δημητρίου: Η απόσυρση Αβέρωφ και Χάρη, οι σχέσεις με Χριστοδουλίδη και το μήνυμα ενότητας - Βίντεο

Δύο οι υποψήφιοι για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού με Δημήτρη Δημητρίου και Αννίτα Δημητρίου αμφότεροι να στέλνουν μήνυμα ενότητας στην παράταξη και αναγέννησή της με επιστροφή στην υπερηφάνεια.

Σχολιάζοντας την απόσυρση των Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρη Γεωργιάδη, ο Δημήτρης Δημητρίου μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε πως: «όταν την περασμένη εβδομάδα βγήκα με θάρρος και τόλμη και μίλησα για την ανάγκη πραγματικής αναγένννησης της παράταξης, αντιπαρατάχθηκα με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της παράταξης και αυτό κάνω και σήμερα». Πρόσθεσε πως «αν είναι αναγκαία (η απόσυρση) για την ενότητα του κόμματος τότε είναι σημαντικό. Η απόσυρση του Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από τόσα χρόνια στην προεδρία του κόμματος αλλάζει τα πράγματα εκ των πραμάτων».

«Πιστεύω ότι πραγματικά είμαι έτοιμος να ενώσω τα κομμάτια του ΔΗΣΥ και να τον μεγαλώσω» τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Ερωτηθείς αν θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση για τον ίδιο απάντησε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχουν εύκολες μάχες. «Είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση που λαμβάνω από τους αγνούς Συναγερμικούς και είναι από αυτούς που ζητώ να πάρουμε μπροστά την παράταξή μας. Στόχος ο ΔΗΣΥ να είναι ο πρωταγωνιστής της χώρας», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν δεν εκλεγεί στην προεδρία αν θα διεκδικήσει μία άλλη θέση στην ηγεσία του κόμματος απάντησε πως δεν τον έχει προβληματίσει και στοχο-προσηλώνεται σε αυτή τη μάχη.

Όσον αφορά τη διαγραφή Νίκου Χριστοδουλίδη από τον ΔΗΣΥ, ο Δημήτρης Δημητρίου σχολίασε πως εφόσον ο νέος ΠτΔ αποφάσισε να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκει και ο Συναγερμός, ουσιαστικά η σχέση του με το κόμμα έχει αποκατασταθεί.

Από την πλευρά της, η Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε πως δεν υπήρχε κανένα παρασκήνιο και η υποψηφιότητά της προέκυψε τις τελευταίες μέρες μετά από εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε από μέλη του κόμματος.

«Τη Δευτέρα το πρωί είδα προσωπικά τον Αβέρωφ και έθεσα πρώτα ενώπιόν του την εισήγηση μου και στην συνέχεια επικοινώνησε και με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Δημητρίου. Η πρώτη του απάντηση ήταν σε ευχαριστώ που είσαι ειλικρινής μαζί μου και είναι κάτι που θα σκεφτώ και θα με προβληματίσει έντονα και θα σε ενημερώσω για την απόφασή μου. Πιστεύω ότι άκουσε το κάλεσμα για την ενότητα του κόμματος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη πως «στόχος είναι να επαναφέρουμε το σύνολο των υποστηρικτών μας πίσω στη βάση τους, τον ΔΗΣΥ. Δεν μπορούμε να ξεκινούμε αυτή την προσπάθεια με αρνητικό πρόσημο».

Ερωτηθείς αν οι χαρακτηρισμοί «προδότης» και «αποστάτης» για τον Νίκο Χριστοδουλίδη έχουν τελειώσει, η Αννίτα Δημητρίου απάντησε πως «οι Προεδρικές έχουν τελειώσει. Έχουμε αποτέλεσμα. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων και δεν χωράνε χαρακτηρισμοί σε αυτή την προσπάθεια. Συνενετικά οφείλουμε να εργαστούμε για το καλό του πολίτη».

Όσον αφορά τη μάχη με τον Δημήτρη Δημητρίου, σημείωσε πως «σεβάστηκα απόλυτα την απόφασή του να παραμείνει υποψήφιος μέχρι τέλους, θέλουμε να έχουμε αυτή τη συναδελφική αναμέτρηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top