ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χειροπέδες σε 69χρονο καταζητούμενο μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα - Απέσπασε πάνω από 8 χιλ. ευρώ μέσω διαδικτύου

Χειροπέδες σε 69χρονο καταζητούμενο μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα - Απέσπασε πάνω από 8 χιλ. ευρώ μέσω διαδικτύου

Η Αστυνομία, μετά από συνεργασία με τις Αρχές της Ελλάδας, προχώρησε χθες, στη σύλληψη άντρα ηλικίας 69 ετών, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο 69χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της διαδικτυακής απάτης. Αυτός εντοπίστηκε στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από Δικαστική διαδικασία, οι Ελληνικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στην Ελλάδα από όπου χθες συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Με την άφιξή τους προχώρησαν στη σύλληψη του υπόπτου με Δικαστικό ένταλμα.

Η υπόθεση διαδικτυακής απάτης καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου τον Μάιο, 2021, από άντρα ηλικίας 49 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, 2021, μετά από διαδικτυακή επικοινωνία του με άγνωστο του πρόσωπο, ο 49χρονος πείστηκε και απέστειλε το χρηματικό ποσό των 8,115 ευρώ, μέσω εμβασμάτων σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, σε τράπεζες της Ελλάδας, που του υποδείχθηκαν από το ύποπτο πρόσωπο.

Το ύποπτο πρόσωπο φέρεται να είχε κατά τις επικοινωνίες του με τον 49χρονο ισχυριστεί ότι, σύντομα θα πέθαινε και επέλεξε να δωρίσει στον 49χρονο το χρηματικό ποσό των 250,000 ευρώ. Ωστόσο κατά τις επικοινωνίες τους, το ύποπτο πρόσωπο έπεισε τον 49χρονο πως για να του αποστείλει τα χρήματα, θα έπρεπε ο 49χρονος να του αποστείλει κάποια χρήματα για πληρωμές φόρων και άλλων διαδικαστικών τραπεζικών εξόδων.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τις Αρχές της Ελλάδας, βάσει Ευρωπαϊκής εντολής έρευνας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 69χρονου, κατοίκου Ελλάδας. Εναντίον του εκδόθηκε από τις Αρχές της Δημοκρατίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές που στη συνέχεια ενέκριναν την έκδοση του στην Κύπρο.

Το συντονισμό της συνεργασίας και επικοινωνίας με τις Αρχές της Ελλάδας, είχε διεξάγει η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης–Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΔΕΕ-ΔΑΣ), του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top