ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραμένει άφαντος ο 23χρονος που δραπέτευσε από τα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας - Συνεχίζονται οι έρευνες

Παραμένει άφαντος ο 23χρονος που δραπέτευσε από τα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας - Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του αλλοδαπού ηλικίας 23 ετών, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει, φορώντας χειροπέδες, το βράδυ της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου, ενώ βρισκόταν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας «ο τρόπος που κατάφερε να αποδράσει ο 23χρονος θα διευκρινιστεί από τις έρευνες που άρχισαν από την πρώτη στιγμή από την Αστυνομία, στη βάση της έκθεσης γεγονότων που υπέβαλε στον Αρχηγό της Δύναμης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας».

«Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως ο 23χρονος φαίνεται να ανέβηκε στο περιτοίχισμα που υπάρχει γύρω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, ύψους τριών μέτρων και ακολούθως τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «μετά την ανάγνωση της έκθεσης γεγονότων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ορίσει ερευνών αξιωματικό ο οποίος θα διερευνήσει ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα σε σχέση με τα δύο μέλη του ΤΑΕ, τα οποία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με οδηγίες του Στέλιου Παπαθεοδώρου».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε πως «το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν είναι τιμωρητικό, αλλά επιβάλλεται προκειμένου να γίνει μια πιο σωστή και εις βάθος έρευνα για ένα συγκεκριμένο περιστατικό».

Ο κ. Ανδρέου διευκρίνισε ότι «η Αστυνομία είναι ένας πειθαρχημένος Οργανισμός ο οποίος διέπεται από κανονισμούς και σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πρέπει να γίνει έρευνα».

«Η Αστυνομία αποτελείται από 5μιση χιλιάδες μέλη και εάν ένα μέλος ενεργεί με λανθασμένους χειρισμούς, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι αστυνομικοί λειτουργούν με αυτό τον τρόπο», σημείωσε.

Όσον αφορά τις έρευνες που γίνονται από την πρώτη στιγμή για εντοπισμό του 23χρονου, ο κ. Ανδρέου είπε πως «μετά που δόθηκε στην κυκλοφορία η φωτογραφία και τα στοιχεία του, αρκετοί πολίτες επικοινώνησαν με την Αστυνομία και έδωσαν πληροφορίες, οι οποίες διερευνήθηκαν, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top