ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Ζελένσκι: «Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας» - «Θα τα ανοικοδομήσουμε όλα»

Μήνυμα Ζελένσκι: «Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας» - «Θα τα ανοικοδομήσουμε όλα»

«Αυτή θα είναι η χρονιά της νίκης μας», είναι το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή την συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς κάναμε μια επιλογή. Όχι μια λευκή σημαία, αλλά μια μπλε και κίτρινη σημαία. Όχι φυγή, αλλά να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό. Αντίσταση και αγώνας», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μήνυμά του στο Telegram.

«Φέτος είναι η χρονιά του αήττητού μας. Ξέρουμε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!», καταλήγει.

«Θα τα ανοικοδομήσουμε όλα»

Στο νυχτερινό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη στρατιωτική κατάσταση στα μέτωπα των συγκρούσεων. Στο νότο της Ουκρανίας είναι αρκετά επικίνδυνη σε ορισμένα μέρη, ενώ οι συνθήκες στα ανατολικά είναι πολύ δύσκολες, είπε, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις της Μόσχας βομβάρδισαν ξανά την πόλη Χερσώνα, αυτή τη φορά κόβοντας τη θέρμανση για 40.000 ανθρώπους.

«Όσο για το νότο – σε ορισμένα σημεία η κατάσταση είναι αρκετά επικίνδυνη, αλλά τα στρατεύματά μας έχουν τα μέσα για να απαντήσουν στους κατακτητές», ανέφερε. «Στα ανατολικά – είναι πολύ δύσκολα, οδυνηρά. Αλλά κάνουμε τα πάντα για να το αντέξουμε», συνέχισε, αναφερόμενος στις επανειλημμένες επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων που επιδιώκουν να καταλάβουν τις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι εργασίες επισκευής στη Χερσώνα, η οποία βομβαρδίζεται σε καθημερινή βάση, θα συνεχιστούν μέχρι να αποκατασταθεί η θέρμανση. «Και θα ξαναχτίσουμε. Ανεξάρτητα από το τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι Ρώσοι τρομοκράτες και τα καθάρματα, θα ξαναχτίσουμε και θα αποκαταστήσουμε τα πάντα», είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top