Είστε 40αρης; Με πόσα λεπτά άσκησης θα γλυτώσετε την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Είστε 40αρης; Με πόσα λεπτά άσκησης θα γλυτώσετε την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Αν κανείς είναι πάνω από 40 ετών και ασκείται τακτικά, όχι μόνο διατηρεί καλή φυσική κατάσταση, αλλά μειώνει επίσης την πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο και νοσηλίας, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Ελεάνορ Γουότς του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο JAMA Network Open, ανέλυσαν στοιχεία για 81.717 ενήλικες 42 έως 78 ετών. Συσχετίστηκε ο χρόνος σωματικής άσκησης με τον κίνδυνο νοσηλείας λόγω πνευμονίας, εγκεφαλικού επεισοδίου, επιπλοκών διαβήτη, θρόμβωσης, σιδηροπενικής αναιμίας, πολύποδα εντέρου, σοβαρών ουρολοιμώξεων και άλλων παθήσεων.

Διαπιστώθηκε ότι μόνο 20 λεπτά καθημερινής άσκησης μείωναν – ανάλογα με το πρόβλημα υγείας – τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο από 4% (στην περίπτωση των πολυπόδων του εντέρου) έως 23% (στην περίπτωση των επιπλοκών του διαβήτη) μέσα στην επόμενη επταετία. Μεγάλη ήταν επίσης η μείωση του κινδύνου νοσηλείας για τις ουρολοιμώξεις και τις παθήσεις της χοληδόχου κύστης.

«Οι μελέτες δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, των πνευμόνων και της καρδιάς, καθώς επίσης να μειώσει τη φλεγμονή», ανέφερε η δρ. Γουότς.

Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης μέσα στην εβδομάδα ή 75 λεπτά μεγάλης έντασης. Το βασικό μήνυμα και της νέας μελέτης είναι ότι «σχεδόν οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από την αδράνεια».

 ΠΗΓΗ: Ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE