ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Who is Who του νέου Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα

Το Who is Who του νέου Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα

Στον πρώην Υπουργό Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, αποφάσισε να εμπιστευθεί το Υπουργείο Άμυνας, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το Who is Who

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας γεννήθηκε στον Μαραθόβουνο Αμμοχώστου στις 20 Οκτωβρίου 1968. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στους λοκατζήδες στην 31η Μοίρα Καταδρομών.

Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Πτυχίου (BSc) και Μάστερ (MSc) στη Χημική Μηχανική. Ειδικεύτηκε στα Συστήματα Διεθνών Προτύπων ISO και στην Πράσινη Ενέργεια από το ελληνικό Center for Renewable Energy Sources. Υπήρξε διαπιστευμένος ΕΞΥΠΠ Health and Safety στο Υπουργείο Εργασίας. Εργάστηκε σε συμβουλευτικές και διευθυντικές θέσεις σε εταιρίες και οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα με τις σπουδές του φοίτησε στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας Θεσσαλονίκης» και συνεργάστηκε με ΜΜΕ στην Κύπρο και την Ελλάδα. Υπήρξε δραστήριο ηγετικό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου την περίοδο 2012 -2017 και Βουλευτής Αμμοχώστου την περίοδο 2016 – 2021. Κατά τη θητεία στη Βουλή υπήρξε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και διετέλεσε μέλος στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Ι) Οικονομικών και Προϋπολογισμού, (ΙΙ) Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, (ΙII) Περιβάλλοντος, (IV) Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Επίσης, υπήρξε μέλος σε διάφορες Ad Hoc Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και αναπληρωματικό μέλος της αντιπροσωπίας της κυπριακής βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ ενώ συμμετείχε σε πολλές αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό.

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας είναι νυμφευμένος με την Δρα Μαρία Παλαιομυλίτου και έχουν ένα γιό τον Άγγελο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κλείδωσε» το Υπουργικό Χριστοδουλίδη - Η επίσημη ανακοίνωση - Τα ονόματα

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης Χριστοδουλίδη στη Βουλή, την Τετάρτη αναλαμβάνουν δράση οι νέοι Υπουργοί

Τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε και έδωσε Υπουργεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Οι 14 αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και οι απώλειες

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα που «τιμούμε» στην Κύπρο

Αυτός είναι ο λόγος παραίτησης της Ελένης Θεοχάρους από το Κίνημα Αλληλεγγύης

Τουρκοκύπριος επιστήμονας: «Η Κύπρος βρίσκεται υπό τον κίνδυνο ενός μεγάλου σεισμού»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top