ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Who is Who του νέου Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου

Το Who is Who του νέου Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου

Τον στενό του συνεργάτη κατά την προεκλογική περίοδο, Γιάννη Παναγιώτου, επέλεξε και εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το βιογραφικό

Ο Γιάννης Παναγιώτου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1981.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Σπούδασε στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, συνέχισε τις σπουδές του στο King's College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από όπου απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Εκπαιδευτική Πολιτική (MA) και στην Εκπαιδευτική Έρευνα (MSc), ενώ εξειδικεύθηκε στον τομέα της επαγγελματικής μάθησης και ανάπτυξης (Diploma on Learning & Development) στο Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

Εργάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Επιστημονικός Συνεργάτης όπου μέσα από την παρακολούθηση των κοινοβουλευτικών εργασιών, ήταν υπεύθυνος για την μελέτη των κρατικών προυπολογισμών και για την ανάλυση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών επιπτώσεων του νομοθετικού έργου.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ως Λειτουργός Επιμόρφωσης της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, και ήταν υπεύθυνος για την μαθησιακή υποστήριξη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση προγραμμάτων, καθώς και για την κατάρτιση στελεχών της Δημόσιας Υπηρεσίας στο αντικείμενο του στρατηγικού προγραμματισμού.

Εργάστηκε στην Ernst & Young (ΕΥ) ως Ανώτερος Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και ως Επικεφαλής του EY Academy of Learning & Development, διαχειρίστηκε μεγάλα έργα στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, λειτούργησε ως σύμβουλος οργανισμών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, ενώ βραβεύτηκε από την ΕΥ για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών με το διεθνές βραβείο της Μαθησιακής Καινοτομίας στις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά ως νέος και ως φοιτητής, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών (ESU), Πρόεδρος του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών (MedNet), Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣΥΝΚ), μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ).

Είναι πατέρας μίας κόρης ηλικίας 8 χρονών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κλείδωσε» το Υπουργικό Χριστοδουλίδη - Η επίσημη ανακοίνωση - Τα ονόματα

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης Χριστοδουλίδη στη Βουλή, την Τετάρτη αναλαμβάνουν δράση οι νέοι Υπουργοί

Τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε και έδωσε Υπουργεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Οι 14 αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και οι απώλειες

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα που «τιμούμε» στην Κύπρο

Αυτός είναι ο λόγος παραίτησης της Ελένης Θεοχάρους από το Κίνημα Αλληλεγγύης

Τουρκοκύπριος επιστήμονας: «Η Κύπρος βρίσκεται υπό τον κίνδυνο ενός μεγάλου σεισμού»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top