ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίνει διαβεβαίωση στη Βουλή και παραλαμβάνει τα «κλειδιά» του Προεδρικού ο Χριστοδουλίδης

Δίνει διαβεβαίωση στη Βουλή και παραλαμβάνει τα «κλειδιά» του Προεδρικού ο Χριστοδουλίδης

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση του ως νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα δώσει σήμερα Τρίτη (28/2) ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τα ηνία του κράτους από τον απερχόμενο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Η τελετή διαβεβαίωσης του εκλελεγμένου νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, θα γίνει στις 11.30 το πρωί, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα και με το Άρθρο 42.1 του Συντάγματος.

Το τελετουργικό

Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν την ειδική συνεδρία της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο γραφείο της Προέδρου του Σώματος, Αννίτας Δημητρίου, όπου θα έχει ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί της και ακολούθως η κ. Δημητρίου θα δεχθεί τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν συνεχεία όλοι μαζί θα εισέλθουν στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Αφού η Πρόεδρος της Βουλής κηρύξει την έναρξη των εργασιών της ειδικής συνεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κληθεί να δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Σώματος και συγκεκριμένα θα δηλώσει: «Διαβεβαιώ επισήμως πίστιν και σεβασμόν εις το Σύνταγμα και τους συνάδοντας αυτώ νόμους και εις την διατήρησιν της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητος της Δημοκρατίας της Κύπρου».

Ακολούθως, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει το Κοινοβούλιο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναμένεται πως θα αναφερθεί στους βασικούς στόχους και της επιδιώξεις της διακυβέρνησής του, ενώ όπως προανήγγειλε ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα καταθέσει μία νέα προσέγγιση της Εκτελεστικής Εξουσίας όσον αφορά τη Νομοθετική Εξουσία. 

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί, εκ νέου, στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής όπου θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των Βουλευτών και των εκπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πρακτική, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου το προεδρικό ζεύγος θα υποδεχθεί τον νέο Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία.

Μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που θα έχουν στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κατευοδώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο μαζί με την σύζυγό του, Άντρη.

Αφότου ολοκληρωθεί η πιο πάνω διαδικασία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναλάβει κι επίσημα τα καθήκοντά του από τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης και ανάληψης των καθηκόντων του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top