ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απότομη η αύξηση στις τιμές των καυσίμων - Επανήλθε ο φόρος κατανάλωσης - Συνέρχεται εκτάκτως η Βουλή

Απότομη η αύξηση στις τιμές των καυσίμων - Επανήλθε ο φόρος κατανάλωσης - Συνέρχεται εκτάκτως η Βουλή

Απότομη αύξηση είδαν σήμερα (1/3) οι τιμές των καυσίμων, μετά την επαναφορά των κανονικών συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σε δηλώσεις του στο Themaonline, o εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι η μείωση στον φόρο κατανάλωσης ισχύει για έξι μήνες και ανανεώνεται κάθε δύο μήνες. Τώρα, επειδή δεν έχει ψηφιστεί η παράταση στην μείωση του φόρου, οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύτηκαν.

Συγκεκριμένα από σήμερα (1/3) τα καύσιμα κίνησης (βενζινη/πετρελαίο κίνησης) αυξήθηκαν κατά 8,3 σεντ και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,2 σεντ το λίτρο.

Άμεση παρέμβαση Ερωτοκρίτου - Έκτακτη συνεδρία αύριο (2/3) στην Βουλή

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πρόεδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μετά από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κα. Ερωτοκρίτου στο ΡΙΚ, σε συνεννόηση και με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, αποφάσισαν να συγκαλέσουν εκτάκτως αύριο Πέμπτη (2/3) στις 3 το απόγευμα Επιτροπή Οικονομικών και μετέπειτα στις 4 το απόγευμα Ολομέλεια της Βουλής, για το θέμα των τιμών των καυσίμων.

Όπως ανέφερε η κα. Ερωτοκρίτου στο ΡΙΚ, δεν ήταν διατεθειμένη να περιμένει μέχρι την επόμενη τακτική Ολομέλεια της Βουλής στις 9 Μαρτίου και να επιβαρύνεται ο Κύπριος καταναλωτής με την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

«Ούτε σεντ παραπάνω να μην πληρώνει ο Κύπριος καταναλωτής», επεσήμανε.

Κριτική από Κ. Χατζηγιάννη – Η ανευθυνότητα επιβάλλει επαναφορά του φόρου

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι « η ανευθυνότητα επιβάλλει επαναφορά ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Χατζηγιάννη:

Που κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια είναι €1,479 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,399 το λίτρο και η ακριβότερη €1,518 το λίτρο.

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της είναι €1,543 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,459 το λίτρο και την ακριβότερη €1,599 το λίτρο.

Από πλευράς του πετρελαίου κίνησης, η μέση τιμή παγκύπρια ανέρχεται σε €1,640 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,554 το λίτρο και την ακριβότερη €1,699 το λίτρο.

Τέλος, όσο αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή παγκύπρια ανέρχεται σε €1,125 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,048 το λίτρο και την ακριβότερη €1,339 το λίτρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top