ΔΙΕΘΝΗ

Παράξενη ιστορία: Εξαφανίστηκε από τις ΗΠΑ το 1992 και βρέθηκε στο Πουέρτο Ρίκο 30 χρόνια μετά - Ποια η αλήθεια

Παράξενη ιστορία: Εξαφανίστηκε από τις ΗΠΑ το 1992 και βρέθηκε στο Πουέρτο Ρίκο 30 χρόνια μετά - Ποια η αλήθεια

Γυναίκα από την Πενσυλβάνια, η οποία είχε εξαφανιστεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, βρέθηκε ζωντανή στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Οι υποθέσεις μυστηριωδών εξαφανίσεων δεν καταλήγουν συχνά στο να βρεθούν οι αγνοούμενοι ζωντανοί δεκαετίες αργότερα. Όμως η 82χρονη Patricia Kopta αποδείχθηκε εξαίρεση, καθώς εντοπίστηκε να νοσηλεύεται με άνοια σε οίκο φροντίδας, περίπου 2.700 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε.

«Δεν φαντάζεστε τι περάσαμε» δήλωσε ο σύζυγός της, Bob Kopta, με τον οποίο ήταν παντρεμένη επί 20 χρόνια. «Είναι μεγάλη ανακούφιση να ξέρουμε ότι είναι ζωντανή».

Πριν την εξαφάνισή της είχε παρουσιάσει ασυνήθιστη συμπεριφορά και ξεσπάσματα. Μεταξύ άλλων έλεγε ότι η Παναγία την είχε προειδοποιήσει για επερχόμενο πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Όταν απολύθηκε από τη δουλειά της, άρχισε να συχνάζει σε διάφορους δρόμους και προειδοποιούσε όποιον έβλεπε για το επερχόμενο τέλος του κόσμου. Οι άνθρωποι που τη συναντούσαν την αποκαλούσαν «το σπουργίτι», ένα παρατσούκλι εμπνευσμένο από τη λεπτή σωματική της διάπλαση.

Μια μέρα του 1992, ο Bob Kopta επέστρεψε στο σπίτι τους και διαπίστωσε πως η σύζυγός του είχε φύγει. Υπέβαλε δήλωση εξαφάνισης στην τοπική αστυνομία. Δεν υπήρχε κανένα ίχνος της για χρόνια, αν και κάποτε έστειλε στον σύζυγό της ένα γράμμα στο οποίο εξιστορούσε ότι κάποιος την κυνηγούσε, κάτι που απηχούσε τους ισχυρισμούς που είχε κάνει πολλές φορές νωρίτερα.

Οι ερευνητές που την έψαχνα είχαν φτάσει στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και με μέντιουμ, το οποίο υπέδειξε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει. Τελικώς, κηρύχθηκε νεκρή.

Η αγνοουμένη ωστόσο είχε φτάσει μέχρι το Πουέρτο Ρίκο και είχε μπει σε κέντρο φροντίδας, λέγοντας ψέματα στους φροντιστές της πως είχε φτάσει στη ζωή με κρουαζιερόπλοιο. Με το πέρασμα των ετών, ωστόσο, παραδέχθηκε την αλήθεια για τη ζωή της και τελικώς αποκαλύφθηκε, και με τεστ DNA, πως πρόκειται για την Patricia Kopta.

Ο σύζυγός της δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ. Ο ίδιος και η αδελφή της Kopta, Gloria Smith, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι θα ήθελαν πολύ να την φέρουν πίσω στην Πενσυλβάνια για να επανενωθεί με την οικογένειά τους. Παρ' όλα αυτά, η κατάστασή της, τόσο ψυχική όσο και σωματική, κάνουν δύσκολο ένα τέτοιο ταξίδι.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top