Τρόμος στην Ιαπωνία από μανιακό δολοφόνο γατιών που πιθανόν να απειλήσει και ανθρώπους

Τρόμος στην Ιαπωνία από μανιακό δολοφόνο γατιών που πιθανόν να απειλήσει και ανθρώπους

Συναγερμός έχει σημάνει σε μια πόλη της Ιαπωνίας, τη Σαιτάμα, αφού κυκλοφορεί ελεύθερος μανιάκος δολοφόνος γατιών. Μια γυναίκα, πριν από λίγες ημέρες, βρήκε το κεφάλι και τα πατουσάκια μιας γάτας η οποία είχε δολοφονηθεί βίαια. Τα υπόλοιπα διαμελισμένα μέλη του σώματος, είχαν βρεθεί μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής. Τον ίδιο μήνα, ακολούθησαν άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις.

Η είδηση αυτή, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών, αφού παρότι δεν αφορά δολοφονίες ανθρώπων, εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία ότι μπορεί ο δράστης να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε, στο παρελθόν η Ιαπωνία έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις εγκλημάτων. Πριν από λίγα χρόνια, άλλος ένας δράστης μαγνητοσκοπούσε την κακοποίηση ζώων και τον μαρτυρικό τους θάνατου και τα μετέδιδε στο διαδίκτυο ενώ, τη δεκαετία του '90 ένας 15χρονος που είχε στο παρελθόν κάνει εγκλήματα κατά ζώων κατέληξε να δολοφονήσει δυο παιδιά 10 - 11 ετών και να τραυματίσει άλλους τρεις.

Χαρακτηριστικό της ταραχής που επικρατεί στη τοπική κοινωνία, είναι ότι τα σχολεία έχουν δώσει οδηγεία σε δασκάλους και καθηγητές να συνοδεύουν παιδιά στο σπίτι και να περπατούν σε μεγάλες ομάδες. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν αυξήσει τις περιπολίες. Η χρονική συγκυρία μάλιστα, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία αφού τον τελευταίο καιρό επικρατεί ταραχή στα σχολεία, καθώς ένας μαθητής μαχαίρωσε τη δασκάλα του σε ένα γυμνάσιο και εκκενώθηκε το σχολείο.

Η Ιαπωνία, έχει ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους όσον αφορά την κακοποίηση ζώων. Οι δράστες αντιμετωπίζουν ακόμα και πέντε χρόνια φυλάκιση και τα πρόστιμα φτάνουν ακόμη και 33 χιλιάδες ευρώ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, κ. Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE