ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 11.247 κλήσεις ανταποκρίθηκε το 2022 η Πυροσβεστική – Πόσες αφορούσαν πυρκαγιές και πόσες ήταν ψευδείς – Στατιστικά Στοιχεία

Σε 11.247 κλήσεις ανταποκρίθηκε το 2022 η Πυροσβεστική – Πόσες αφορούσαν πυρκαγιές και πόσες ήταν ψευδείς – Στατιστικά Στοιχεία

Ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τις κλήσεις που δέχθηκε και το έργο της κατά την περσινή χρονιά, έδωσε σήμερα (9/3) στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια του έτους 2022, έχει ανταποκριθεί συνολικά σε 11.247 κλήσεις για παροχή βοήθειας, οι οποίες αφορούσαν κλήσεις για Πυρκαγιές, Ειδικές Εξυπηρετήσεις και Ψευδείς κλήσεις.

Όπως επισημαίνεται, στα στατιστικά του έτους 2022, αναφέρεται αριθμητικά και σε γραφικές παραστάσεις, ο συνολικός αριθμός των κλήσεων ανά επαρχία. Επίσης, γίνεται αναφορά στο σύνολο των διασωθέντων ατόμων από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημειώνεται, δε, πως οι διασώσεις αφορούσαν άτομα τα οποία ενεπλάκησαν σε πυρκαγιές, τροχαία δυστυχήματα, τεχνολογικά συμβάντα, εργατικά ατυχήματα, άτομα που εγκλωβίστηκαν σε ελαττωματικούς ανελκυστήρες, σε καταρρεύσεις κτηρίων ή άλλων υποστατικών, σε ψηλά κτήρια, ως επίσης και διασώσεις από γκρεμνούς, από υγρό στοιχείο, ορεινές περιοχές, κ.ά.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, από το σύνολο των 11.247 κλήσεων, οι 6.451 αφορούσαν πυρκαγιές, 4.190 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 κλήσεις για ασθενοφόρα, ενώ 603 κλήσεις τελικά αποδείχθηκαν ψευδείς. Δηλαδή, 1 στις 20 κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική ήταν ψευδής.

Εξάλλου, βάσει των ίδιων στοιχείων, ο μεγαλύτερος αριθμός κλήσεων που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν από την επαρχία Λευκωσίας και ο μικρότερος από την επαρχία Αμμοχώστου, ενώ 296 κλήσεις αφορούσαν την ΕΜΑΚ.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τις κλήσεις στον Πίνακα:

Αξίζει να σημειωθεί πως, καθόλη τη διάρκεια του 2022 η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέσωσε συνολικά 1.804 άτομα, ενώ με βάση τα δεδομένα από τις πυρκαγιές κάηκε έκταση 14,08 τετραγωνικών χιλιομέτρων με τις ζημιές να ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια ευρώ (9.491.552 ευρώ).

Αναλυτικά το κόστος των ζημιών από πυρκαγιές στον Πίνακα:

Σύμφωνα, πάντα, με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο μεγαλύτερος αριθμός κλήσεων για πυρκαγιές που δέχθηκε η Υπηρεσία ήταν τον Απρίλιο και ο μικρότερος τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικά τα δεδομένα:

Πάντως, σε σχέση με το 2021, ο αριθμός των κλήσεων για πυρκαγιές που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ήταν μειωμένος κατά 12,62%.

Τα στατιστικά των κλήσεων για πυρκαγιές από το 2008 έως το 2022 στον Πίνακα:

Σημειώνεται ότι, από το σύνολο των κλήσεων για πυρκαγιές, οι 3.445 αφορούν πυρκαγιές στην ύπαιθρο και 3.006 κλήσεις για πυρκαγιές σε αστικές περιοχές.

Η πλειοψηφία των κλήσεων για πυρκαγιές και 2.882 κλήσεις αφορούσαν πυρκαγιές σε άλλες εκτάσεις πέραν της δασικής, ενώ 769 κλήσεις αφορούσαν πυρκαγιές σε οικόπεδα και 450 κλήσεις αφορούσαν πυρκαγιές σε μηχανοκίνητα οχήματα ξηράς.

Αναλυτικά το είδος και ο τύπος εγκατάστασης για τις κλήσεις για πυρκαγιά που δέχθηκε η Πυροσβεστική στον Πίνακα:

Σύμφωνα, επίσης, με τα στατιστικά στοιχεία, μία στις δύο πυρκαγιές στις οποίες ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφορούσαν κακόβουλη πράξη και προκλήθηκαν από άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια.

Πιο κάτω οι αιτίες των πυρκαγιών κατά το 2022:

Σε ό,τι αφορά τις αιτίες για τις κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή ειδικών εξυπηρετήσεων, οι 1.349 κλήσεις ή ποσοστό 32,2% αφορούσαν ελαττωματικούς ανελκυστήρες και 481 ή ποσοστό 11,48% διασώσεις ζώων.

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Όσον αφορά, δε, τις ψευδείς κλήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα οι 572 ή ποσοστό 94,86% σχετίζονταν με πυρκαγιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top