ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Υγείας: Αντάλλαξε απόψεις για το ΓεΣΥ με την ηγεσία του ΠΙΣ

Υπ.Υγείας: Αντάλλαξε απόψεις για το ΓεΣΥ με την ηγεσία του ΠΙΣ

Θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ και τη σωστότερη λειτουργία του, συζήτησαν την Πέμπτη, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη με την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, έγινε ανταλλαγή απόψεων για καίρια θέματα και συμφωνήθηκε η θεσμοθέτηση συχνών συναντήσεων με τον ΠΙΣ, με στόχο την άμεση προτεραιοποίηση ζητημάτων που αφορούν στη βελτίωση του ΓεΣΥ.

Στόχος, όπως σημειώνεται είναι να τροχοδρομηθούν λύσεις που θα είναι βιώσιμες για την οικονομία και παράλληλα να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ, αναφέρει ότι στην εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα Υπουργό Υγείας αντηλλάγησαν απόψεις για τα μεγάλα θέματα και τις προκλήσεις στον τομέα της υγείας και της ιατρικής.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής συνεχάρησαν τη νέα Υπουργό για τον διορισμό της και τη διαβεβαίωσαν ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ως ο δια νόμου συμβουλευτικός επιστημονικός θεσμός του κράτους για τα θέματα υγείας, θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ, στην προώθηση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού μηχανισμού εποπτικού ελέγχου του συστήματος και στην περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της ιατρικής στην Κύπρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top