ΔΙΕΘΝΗ

Oι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν για κινεζική κατασκοπεία σε λιμάνια

Oι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν για κινεζική κατασκοπεία σε λιμάνια

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως οι αρχές Ασφαλείας των ΗΠΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως κινεζικής κατασκευής γερανογέφυρες ενδεχομένως συλλέγουν ευαίσθητα δεδομένα σε λιμάνια, για παράδειγμα σε σχέση με τον διακινούμενο στρατιωτικό εξοπλισμό, κάτι που έγραψε η Wall Street Journal.

Κατασκευαστής των γερανών είναι η κινεζική κρατική εταιρεία ZPMC. Σύμφωνα με κύκλους Ασφαλείας των ΗΠΑ, οι γερανοί ZPMC είναι ουσιαστικά «Δούρειοι Ίπποι». Και στο λιμάνι του Αμβούργου χρησιμοποιούνται γερανοί εμπορευματοκιβωτίων της ZPMC. Η εταιρεία διαχείρισης του λιμένος Hamburger Hafen und Logistik AG αγόρασε διψήφιο αριθμό τέτοιων γερανών.

Ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Φραν Μύλερ-Ρόζεντριτ προειδοποιεί σε δηλώσεις του πως «Όταν οι Αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν για κινδύνους κατασκοπείας που εκπορεύονται από εγκαταστάσεις της ZPMC, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη». Η πιθανή εμπλοκή της COSCO σε τερματικό σταθμό στο λιμάνι του Αμβούργου πυροδότησε το 2022 τη συζήτηση στη Γερμανία για την Ασφάλεια στις υποδομές.

Οι νέες προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον για κατασκοπεία έρχονται με φόντο τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες έχουν επίσης τη βάση τους σε μια υπόθεση κατασκοπείας: Ένα κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο μονοπωλούσε την πολιτική συζήτηση στις ΗΠΑ επί ημέρες -μέχρι που ένα μαχητικό αεροσκάφος το κατέρριψε πάνω από τον Ατλαντικό κατόπιν εντολής του Προέδρου Μπάιντεν

Ο Νίκο Λάνγκε των Χριστιανοδημοκρατών, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας, προειδοποιεί μιλώντας στη BILD: «Η Κίνα είναι πολύ ενεργή στην κατασκοπεία και τη βιομηχανική κατασκοπεία και στη Γερμανία». Προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της κατασκοπείας, απαιτούνται καλύτερες προφυλάξεις σε θέματα Ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδιακή γερμανική Κυβέρνηση σχεδιάζει πλέον να απαγορεύει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν στα δίκτυά τους 5G ορισμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα από τους κινέζους κατασκευαστές Huawei και ZTE. Και εκεί όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί τέτοια εξαρτήματα, θα πρέπει να αφαιρεθούν. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI) και το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών φοβούνται ότι η Κίνα θα έχει υπερβολική επιρροή στην Τεχνολογία της επικοινωνίας μέσω κινητών συσκευών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top