ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι «έφαγε πόρτα» για τα βραβεία Όσκαρ - Δεν θα εμφανιστεί στην τελετή

Ο Ζελένσκι «έφαγε πόρτα» για τα βραβεία Όσκαρ - Δεν θα εμφανιστεί στην τελετή

Η Ακαδημία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Variety», σνομπάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος ήλπιζε ότι μετά την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (εξ αποστάσεως) τον περασμένο μήνα θα είχε… μια εικονική θέση στην τηλεοπτική εκπομπή των βραβείων Όσκαρ την ερχόμενη Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρός ατζέντης της WME, Μάικ Σίμπσον, έκανε έκκληση στην Ακαδημία να συμπεριλάβει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά τον απέκλεισαν. Η Ακαδημία αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το «Variety».

Σύμφωνα με το «Variety» τα «ανοίγματα» του Ζελένσκι προς τα Όσκαρ έρχονται, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη των Αμερικανών για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία έχει αποδυναμωθεί. Σημειώνεται ότι ο ισχυρός ατζέντης της WME, Μάικ Σίμπσον ενεπλάκη επειδή εκπροσωπεί τον Aaron Kaufman, ο οποίος συν-σκηνοθέτησε με τον Πεν το ντοκιμαντέρ του Ζελένσκι «Superpower», το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε μέσω δορυφόρου τόσο στα κινηματογραφικά φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας όσο και στα βραβεία Γκράμι. Στις Χρυσές Σφαίρες τον Ιανουάριο, ο Σον Πεν παρουσίασε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επανέλαβε το μήνυμα των τελευταίων 12 και πλέον μηνών ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι σύμφωνοι με το να δοθεί στον πρόεδρο της Ουκρανίας περισσότερος χρόνος προβολής. Πέρυσι, ο παραγωγός των Όσκαρ, Γουίλ Πάκερ, απέκλεισε μια εμφάνιση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πηγές λένε ότι ο Πάκερ εξέφρασε την ανησυχία του ότι το «Χόλιγουντ έδινε προσοχή στην Ουκρανία μόνο και μόνο επειδή όσοι πλήττονται από τη σύγκρουση είναι λευκοί». Αντίθετα, το Χόλιγουντ έχει αγνοήσει πολέμους σε όλο τον κόσμο που επηρεάζουν έγχρωμους ανθρώπους, υποστήριξε. Δεν είναι σαφές ποιο είναι το σκεπτικό της φετινής απόρριψης των Όσκαρ. Ωστόσο, η Ακαδημία προτιμά παραδοσιακά να εστιάζει στη συμβολή της κινηματογραφικής κοινότητας και να αποφεύγει οτιδήποτε πολιτικό.

Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα του Ζελένσκι προσέγγισε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο σχετικά με την εμφάνιση του ηγέτη μέσω δορυφόρου, αλλά υπήρξε και από εκεί αρνητική απάντηση.

Πηγή: newsit.gr, 

Με πληροφορίες από Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top