ΚΟΣΜΟΣ

Αναφορές γερμανικού τύπου: Πιέσεις ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους της Ελλάδας

Αναφορές γερμανικού τύπου: Πιέσεις ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους της Ελλάδας

Στην απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μην συμμετάσχει, τουλάχιστον προς το παρόν, στο νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει τη στάση του, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine: Το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει προς το παρόν στο τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο το ΔΝΤ θέτει υπό πίεση τους πιστωτές, επιμένοντας σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, εκτιμά η εφημερίδα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει αρχικά στη διαδικασία προκαταρκτικής συμφωνίας, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμμετάσχει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις: Πρώτον η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δεύτερον οι Ευρωπαίοι πιστωτές της θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σημαντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Με αυτό τον τρόπο, σημειώνει η FAZ, το Ταμείο προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης ώστε τελικά να συμφωνήσουν σε ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.

Η εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει ένα κλασσικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, όμως δεν διαφωνεί με την παράταση της ωρίμανσής του και με μια μείωση των επιτοκίων. Παράλληλα όμως το Βερολίνο βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας.

Από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt εξηγεί ότι η απόφαση για ένα ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να καθυστερήσει αρκετούς μήνες, ενδεχομένως και έως τις αρχές του επόμενου έτους.

"Η Μέρκελ σε δύσκολη θέση: Το ΔΝΤ αποχωρεί από τη διάσωση της Ελλάδας", είναι ο τίτλος του οικονομικού ιστότοπου Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Η Γερμανίδα καγκελάριος `Αγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει μετά τη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου ότι μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) μόνο αν συμμετέχει και το ΔΝΤ. Όμως η Μέρκελ εξακολουθεί να απορρίπτει την ιδέα μιας απομείωσης του ελληνικού χρέους, εξηγεί ο ιστότοπος.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top