ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει Παρίσι μετά τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος - Έλαβε πρόσκληση από Μακρόν

Πάει Παρίσι μετά τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος - Έλαβε πρόσκληση από Μακρόν

Πρόσκληση για να επισκεφθεί τη Γαλλία μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, από τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

Συνεχής ενημέρωση για την δεύτερη μέρα επίσκεψης του ΠτΔ στην Αθήνα εδώ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόσκληση προέκυψε κατά τις επαφές των γραφείων των δύο πλευρών για καθορισμό συνάντησης στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η γαλλική πλευρά μετέφερε στη Λευκωσία την επιθυμία του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να συναντήσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλιδη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση αναμένεται να καθοριστεί σε κατοπινό στάδιο μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top