Χωρίς τέλος η διαμάχη ΟΚΥπΥ και ΠΑΣΥΚΙ - Καταγγελία για δημόσια προσπάθεια φίμωσης καθώς και εκφοβισμού γιατρού

Χωρίς τέλος η διαμάχη ΟΚΥπΥ και ΠΑΣΥΚΙ - Καταγγελία για δημόσια προσπάθεια φίμωσης καθώς και εκφοβισμού γιατρού

Σε καταγγελία για δημόσια προσπάθεια φίμωσης καθώς και εκφοβισμού ιατρού μέλους της από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, προέβη η ΠΑΣΥΚΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, το περιστατικό έγινε μετά τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της ΠΑΣΥΚΙ σε ραδιοφωνική εκπομπή ως προσκεκλημένος της και η οποία ακολούθησε την εκφώνηση επίσημης ομιλίας εκ μέρους του ιδίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υπουργού Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, την 7η Μαρτίου 2023.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ:

«Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι καταγγέλει και ταυτόχρονα καταδικάζει, δημόσια προσπάθεια φίμωσης καθώς και εκφοβισμού Ιατρού μέλους της από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Ο.Κ.Υπ.Υ.

Η αψυχολόγητη αυτή ενέργεια έλαβε δράση μετά τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους μας σε ραδιοφωνική εκπομπή ως προσκεκλημένος της και η οποία ακολούθησε την εκφώνηση επίσημης ομιλίας εκ μέρους του ιδίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας και της Έντιμης Υπουργού Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, την 7η Μαρτίου 2023.

Διαφαίνεται ότι κάποιες εκ των τοποθετήσεων ενόχλησαν, χάλασαν την ιδιαίτερη προσπάθεια οικοδόμησης θετικής επικοινωνιακής εικόνας σε σχέση με την διαχείριση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων από τον Ο.Κ.Υπ.Υ.

Η επιλεκτική και κατά το δοκούν χρήση νομοθεσιών καθώς και κανονισμών δεν μπορεί να αποκρύψει πλέον τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, η πηγή των οποίων έγκειται στο διοικητικό μοντέλο που εφαρμόζεται μέσω του Ο.Κ.Υπ.Υ.

Τα χρονικά περιθώρια για βιώσιμα Δημόσια Νοσηλευτήρια στενεύουν και αναμένουμε από τους διοικούντες του Ο.Κ.Υπ.Υ να επιδείξουν τις ικανότητες και το θάρρος τους στην διεκδίκηση του ρόλου και του χαρακτήρα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων εντός του ΓΕΣΥ και όχι στην ανάλωση δυνάμεων που στοχεύουν Ιατρούς.»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE