ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για ΑΤΑ και στον ιδιωτικό τομέα - «Προσπάθειες να καλυφθεί όλο το εργατικό δυναμικό»

Σκέψεις για ΑΤΑ και στον ιδιωτικό τομέα - «Προσπάθειες να καλυφθεί όλο το εργατικό δυναμικό»

Για διάφορα «φλέγον» οικονομικά ζητήματα μίλησε σήμερα (16/3) ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, μεταξύ αυτών και για την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (ΑΤΑ).

Όπως σημείωσε ο κ. Κεραυνός σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», θέση της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του θεσμού της ΑΤΑ, πάντα όμως ισορροπημένα, με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο.

«Εκεί όπου ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των εργαζομένων, η ΑΤΑ μπορεί να δώσει κάποια αποζημίωση», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό, πρέπει να γίνουν προσπάθειές ώστε να καλυφθεί όλο το εργατικό δυναμικό είτε στον Δημόσιο τομέα είτε στον Ιδιωτικό τομέα.

«Γι’ αυτό το θέμα κάνουμε σκέψεις και για ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες θα ανακοινωθούν όταν είναι έτοιμες», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή, κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να αφουγκραστούν την ανάγκη παραχώρησης ΑΤΑ σε όλο το εργατικό δυναμικό, δημόσιους δηλαδή και ιδιωτικούς εργαζόμενους.

«Ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς εταίρους γίνεται με τον Υπουργό Εργασίας, με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία ώστε να διατηρηθεί ο θεσμός και να μπει σε εφαρμογή με ένα τρόπο θετικό», σημείωσε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κεραυνού (στο 12:30):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top