ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν το λες ούτε τροπικό - Χαλάζι στα ορεινά και καύσωνας κάτω!

Δεν το λες ούτε τροπικό - Χαλάζι στα ορεινά και καύσωνας κάτω!

Με τα περίεργα του καιρού, γράφαμε συχνά πυκνά ότι το κλίμα μας στράφηκε περισσότερο προς τα τροπικά χαρακτηριστικά, αφήνοντας πίσω τα μεσογειακά. Αυτό που πρόκειται όμως να συμβεί τις προσεχείς ημέρες, βάσει των όσων η μετεωρολογική προβλέπει, δεν ξέρουμε σε κατηγορία κλίματος κατατάσσεται.

Δείτε την απογευματινή πρόβλεψη της Παρασκευής (31//7/15) και θα καταλάβετε γιατί στην πιο πάνω πρόταξη γράψαμε αυτά που διαβάσατε. 

Η εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσουν την περιοχή τις επόμενες μέρες.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, ενώ προς τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται τοπικά να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, νωρίς το πρωί, ενδέχεται να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, σύντομα όμως ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα, κυρίως νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά παράλια, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και στο εσωτερικό, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο και θα κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top