ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΤΑ: Ούτε κατάργηση, αλλά και ούτε πλήρης αποκατάσταση άμεσα – Ακούει κοινωνικούς εταίρους και παίρνει αποφάσεις ο Υπουργός Εργασίας

ΑΤΑ: Ούτε κατάργηση, αλλά και ούτε πλήρης αποκατάσταση άμεσα – Ακούει κοινωνικούς εταίρους και παίρνει αποφάσεις ο Υπουργός Εργασίας

Κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους -εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις-, άρχισε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, με στόχο το συντομότερο να επιλυθούν μία σειρά από «καυτά» ζητήματα, μεταξύ αυτών και το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αύξησης (ΑΤΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, κατά τις ξεχωριστές συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, ξεκαθαρίστηκε ότι από τη μία η ΑΤΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί κι από την άλλη ότι η πλήρης αποκατάστασή της για την ώρα δεν συζητείται.

Επίσης, εκτός συζήτησης φαίνεται να μπαίνει, τουλάχιστον για την ώρα, και το ενδεχόμενο κλιμακωτής απόδοσης της ΑΤΑ, παρά το ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο άφηνε προεκλογικά ανοικτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πάντως, το γεγονός πως από πλευράς Κυβέρνησης έχει ξεκαθαριστεί πως δεν συζητείται οποιοδήποτε θέμα κατάργησης της ΑΤΑ, σε συνάρτηση με το ότι αντιλαμβάνεται και αναδεικνύει την χρησιμότητα του θεσμού, ικανοποιεί πλήρως τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες ευελπιστούν ότι το συντομότερο δυνατόν θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις επί του θέματος.

Όπως ανέφερε συνδικαλιστική πηγή στην ιστοσελίδα μας, αυτή τη στιγμή από πλευράς Κυβέρνησης και Υπουργείου Εργασίας φαίνεται να συζητείται η σταδιακή αποκατάσταση της ΑΤΑ, εντός ενός χρονικού πλαισίου που θα συμφωνηθεί, εάν και εφόσον καταστεί αυτό εφικτό, και που την ίδια ώρα, όμως, δεν θα θέτει σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα διευθετηθούν και κοινές συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις για να συζητηθεί το όλο θέμα και να επιδιωχθεί κατάληξη που θα ικανοποιεί όλα τα μέρη το συντομότερο δυνατόν.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της στον ιδιωτικό τομέα

Αν και το θέμα της ΑΤΑ είναι ένα από τα θέματα που χειρίζεται ο Υπουργός Εργασίας, εντούτοις, επί τούτου υπάρχει συνεχής επαφή και συνεννόηση και με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, ο οποίος, μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του διεμήνυσε πως η θέση της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του θεσμού της ΑΤΑ, πάντα όμως ισορροπημένα, με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο.

«Εκεί όπου ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των εργαζομένων, η ΑΤΑ μπορεί να δώσει κάποια αποζημίωση», επεσήμανε τονίζοντας πως, πρέπει να γίνουν προσπάθειές ώστε να καλυφθεί όλο το εργατικό δυναμικό είτε στον Δημόσιο τομέα είτε στον Ιδιωτικό τομέα.

«Γι’ αυτό το θέμα κάνουμε σκέψεις και για ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες θα ανακοινωθούν όταν είναι έτοιμες», πρόσθεσε καλώντας τους κοινωνικούς εταίρους να αφουγκραστούν την ανάγκη παραχώρησης ΑΤΑ σε όλο το εργατικό δυναμικό, δημόσιους δηλαδή και ιδιωτικούς εργαζόμενους.

«Ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς εταίρους γίνεται με τον Υπουργό Εργασίας, με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία ώστε να διατηρηθεί ο θεσμός και να μπει σε εφαρμογή με ένα τρόπο θετικό», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χριστοδουλίδης: «Η πολιτική είναι μαραθώνιος» - Θα προετοιμάσει Υπουργούς για να τρέξουν μαζί σε αγώνα τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων

Έριξε ανοιξιάτικο χιόνι στο Τρόοδος – Δείτε βίντεο

Το δίλημμα των νέων ζευγαριών: Αγορά ακινήτου ή ενοίκιο - Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Αυτά θα δούμε στο Netflix τον Μάρτιο – Όλες οι σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και παιδικά που ήρθαν και όλα όσα περιμένουμε – Δείτε trailer

Καταδίωξη βγαλμένη από… ταινία - Αστυνομικοί με άλογα κυνηγούν οδηγό επειδή μιλά στο τηλέφωνο – Δείτε βίντεο 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top