ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με στήριξη μέχρι 100 δις δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS – Η ιστορική συμφωνία

Με στήριξη μέχρι 100 δις δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS – Η ιστορική συμφωνία

Με την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έκλεισε και επίσημα το τραπεζικό θρίλερ το οποίο εξελισσόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Την εξαγορά ανακοίνωσε επίσημα σε Συνέντευξη Τύπου η ελβετική κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δύο τραπεζών.

Η κυβέρνηση «λυπάται» που η Credit Suisse δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα μόνη της, ανέφερε η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας.

Όπως τόνισε η υπουργός Οικονομικών, η χρεοκοπία μιας παγκοσμίως σημαντικής τράπεζας θα δημιουργούσε ανεπανόρθωτες συνέπειες για τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας μια αποτυχία θα είχε σοβαρή συνέπεια στη διεθνή φήμη της Ελβετίας.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας (SNB) θα παρέχει την απαιτούμενη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, με «γραμμή» κρατικών εγγυήσεων έως και 100 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (πάνω από 100 δις δολάρια).

Επιπλέον, κυβέρνηση της Ελβετίας θα διαθέσει στην UBS 9 δις φράγκα για ενδεχόμενες πιστωτικές ζημίες από την απόκτηση της Credit Suisse.

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, η UBS, εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Credit Suisse, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Αλαίν Μπερσέ δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Αυτή η λύση «δεν είναι μόνο αποφασιστική για την Ελβετία (...) αλλά για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top