Αφεντικό που ξέρει να εκτιμά! Πούλησε την εταιρεία του και μοίρασε $27.000.000 στους εργαζόμενους

Αφεντικό που ξέρει να εκτιμά! Πούλησε την εταιρεία του και μοίρασε $27.000.000 στους εργαζόμενους

Είναι ο καλύτερος εργοδότης στον κόσμο; Σίγουρα ο Νεβζάτ Αϊντίν έκανε ότι μπορούσε για να κερδίσει αυτόν τον τίτλο.

Ο Τούρκος πούλησε την εταιρεία διαδικτυακής παραγγελίας τροφίμων Yemeksepeti για 589 εκατ. δολάρια. Φρόντισε όμως να χαρούν και άλλοι με αυτό το ποσό ρεκόρ. Ετσι, μοίρασε 27 εκατομμύρια στους 114 εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Κάτι που σημαίνει, ότι θα πάρουν από 237.000 δολάρια, ένα ποσό 150 φορές πάνω από το μέσο μισθό στην τουρκική εταιρεία! Οπως εξήγησε ο Αϊντίν, ήθελε να επιβραβεύσει τους υπαλλήλους που συνέβαλαν στη δημιουργία της εταιρείας με τη σκληρή δουλειά τους.

«Η επιτυχία δεν ήρθε εν μία νυκτί. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και θεωρώ ότι η επιτυχία είναι πιο απολαυστική όταν τη μοιράζεσαι με την υπόλοιπη ομάδα», δήλωσε στο CNN.

Οταν ανακοίνωσε το εκπληκτικό νέο, κάποιοι εργαζόμενοι έκλαιγαν, άλλοι ούρλιαζαν, ενώ μερικοί του έστειλαν ευχαριστήριες επιστολές, όπως είπε ο ίδιος στην Hurriyet. «Υπήρχαν συναισθήματα, γιατί με κάτι τέτοιο επηρεάζεις τις ζωές των ανθρώπων. Μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, σπίτι», πρόσθεσε ο Αϊντίν.

Η κίνηση του Τούρκου είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά κάτι ανάλογο είχε συμβεί νωρίτερα φέτος. Τον Απρίλιο, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζ. Σ. Χουζένγκα μοίρασε σε 570 υπαλλήλους του περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια, μετά από την πώληση δύο εταιρειών. Ακόμη περισσότερα είχε χαρίσει το 1999 ο Αμερικανός Μπομπ Τόμπσον. Τότε εκείνος έδωσε σε 550 εργαζόμενους 128 εκατ. δολάρια σε μπόνους, όμως αυτά ποίκιλαν από 200 δολάρια έως και ένα εκατομμύριο.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE