ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

Μπορεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο να μην έχει ανοίξει πλήρως, ωστόσο, έχουν ήδη ξεπηδήσει αρκετοί νέοι «παίκτες» στην προμήθεια ρεύματος πέραν της ΑΗΚ.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι, κάποιοι εκ των πελατών της Αρχής, οι οποίοι έχουν συσσωρεύσει μεγάλες οφειλές, όχι μόνο δεν τις αποπληρώνουν, αλλά την ίδια ώρα συνάπτουν νέες συνεργασίες με ιδιώτες προμηθευτές, αφήνοντας χρέη στην ΑΗΚ.

Για το φαινόμενο αυτό, φαίνεται πως έλαβαν γνώμη και Βουλευτές, με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου να ετοιμάζει πρόταση νόμου, μέσω της οποίας επιχειρεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό, θεσπίζοντας αυστηρότερο πλαίσιο σε ό,τι έχει να κάνει με τις οφειλές οποιουδήποτε προς οποιονδήποτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει την πρόταση νόμου, αυτή αποσκοπεί στην τροποποίηση του «περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Νόμου», ούτως ώστε να θεσπιστεί η υποχρέωση των πελατών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας ή συμμετεχόντων στην αγορά που δραστηριοποιούνται στη σωρευτική εκπροσώπηση όπως, προτού συνάψουν σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με νέο προμηθευτή ή συμμετέχοντα στην αγορά που δραστηριοποιείται στη σωρευτική εκπροσώπηση, να εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς τον προηγούμενο προμηθευτή ή συμμετέχοντα στην αγορά που δραστηριοποιείται στη σωρευτική εκπροσώπηση, περιλαμβανομένης της πλήρους εξόφλησης των οφειλών τους.

Παράλληλα, οποιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει πρώτα να προσκομίζει στον νέο προμηθευτή ή συμμετέχοντα στην αγορά που δραστηριοποιείται στη σωρευτική εκπροσώπηση, απόδειξη πλήρους εξόφλησης των οφειλών τους προς τον προηγούμενο προμηθευτή ή συμμετέχοντα στην αγορά.

Προκειμένου οι πιο πάνω υποχρεώσεις να γίνουν πράξη, μέσω της πρότασης νόμου δίνεται και η εξουσία στην ΡΑΕΚ να καθορίζει τους κανόνες όσον αφορά τις πιο πάνω υποχρεώσεις και να διασφαλίζει την εφαρμογή τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, «οι προτεινόμενες ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες πελάτες προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας συνάπτουν σύμβαση προμήθειας με νέο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να προβαίνουν στην εξόφληση του προηγούμενου προμηθευτή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top