ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Πελεκάνος: «Έχω τις κατάλληλες εμπειρίες και γνώσεις για να συμβάλω στη διαδικασία ανανέωσης του ΔΗΣΥ»

Μ. Πελεκάνος: «Έχω τις κατάλληλες εμπειρίες και γνώσεις για να συμβάλω στη διαδικασία ανανέωσης του ΔΗΣΥ»

Την θέση ότι έχει τις κατάλληλες εμπειρίες και γνώσεις για να συμβάλει στην προσπάθεια ανανέωσης του ΔΗΣΥ, εξέφρασε ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος διεκδικεί μία εκ των τριών θέσεων του Αντιπροέδρου του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «είμαστε σε μία διαδικασία ανανέωσης στον ΔΗΣΥ και σε αυτή την διαδικασία χρειάζεται να βγουν μπροστά στελέχη, μέλη, τα οποία έχουν να προσφέρουν».

Προσωπικά, πρόσθεσε, «θεωρώ ότι έχω και την κατάλληλη εμπειρία αλλά και τις κατάλληλες γνώσεις έτσι ώστε να μπορέσω συμβάλω θετικά σε αυτή την συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για να επανέλθει ο ΔΗΣΥ ως ένα κόμμα το οποίο θα έχει τη δική του ταυτότητα, θα έχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Ένα κόμμα, το οποίο θα είναι δίπλα από το κάθε μέλος, δίπλα από τον κάθε πολίτη, να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις ανησυχίες του και να μετατρέπει έτσι τις πολιτικές του», επεσήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι μέχρι την ήττα και την αποχώρηση του κ. Νεοφύτου δεν ακούγονταν οι φωνές που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, όπως μεταξύ άλλων ότι το κόμμα λειτουργούσε σε λανθασμένη βάση, ο κ. Πελεκάνος εξέφρασε τη διαφωνία του υπογραμμίζοντας πως «δεν θα συμφωνήσω ότι ο ΔΗΣΥ λειτουργούσε σε μία μη σωστή βάση, καθώς αυτό θα ήταν μία μηδενιστική προσέγγιση».

«Αυτό που επιβάλλεται είναι πάντα να αναγνωρίζουμε το τι προσπαθεί να μας πει ο λαός με το αποτέλεσμα που έχουμε φέρει στις Προεδρικές Εκλογές κι αυτό αν θέλετε μας αναγκάζει, μας επιβάλλει, να πάμε πίσω, να δούμε τι λάθη μπορεί να έχουμε κάνει ή τι παραλείψεις μπορεί να υπήρχαν και μέσα από τον διάλογο με τη βάση να δούμε πως αλλάζουμε τις δομές του κόμματος, πως τις εκσυγχρονίζουμε, έτσι ώστε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον τρόπο προσέγγισης της βάσης, τις διαδικασίες του κόμματος, τις δομές του, για να μπορούμε και πιο αποδοτικοί να είμαστε, αλλά και πιο αποτελεσματικοί», εξήγησε.

Παράλληλα ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι, «ο ΔΗΣΥ είναι το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα και βεβαίως μέσα από αυτή την κοινοβουλευτική του παρουσία μπορεί και θα πρέπει να συμβάλει, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών».

Ερωτηθείς τι κρατά από την εμπειρία του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε ότι «πέραν του ανθρώπινου, δηλαδή των επαφών, των φίλων και των σχέσεων που έχω δημιουργήσει, αν θέλετε να μιλήσω πολιτικά, κρατώ τις εμπειρίες τις γνώσεις που έχω αποκομίσει και τις γνώσεις που έχω αποκομίσει. Αναγκαστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν για μένα τιμή και πολύ καλή ευκαιρία να ζήσω γεγονότα, να δω και πως χειριζόταν και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να έχω μία πιο ολοκληρωμένη αντίληψη όσον αφορά το πως λειτουργούν κάποια θέματα στον διεθνή τομέα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Κληθείς, δε, να πει πως αξιολογεί την νέα Κυβέρνηση, ο κ. Πελεκάνος αφού υπέδειξε πως «είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την νέα Κυβέρνηση», τόνισε ότι «πρέπει να δοθεί και οφείλουμε να δώσουμε πίστωση χρόνου στη νέα Κυβέρνηση».
«Θα μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα τους επόμενους μήνες, εφόσον θα έχουμε ενώπιον μας και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης», κατέληξε.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνωστισμός στον ΔΗΣΥ για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου - Στην Πινδάρου ο Αναστασιάδης

Ζητά στοιχεία για ΜΕΔ και πωλήσεις δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων η Βουλή – Απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

Πήγε να «πουλήσει» προστασία και απειλούσε τον ιδιοκτήτη υποστατικού - Συνελήφθη 28χρονος

Νέα υπόθεση απάτης - Παρίστανε τον γιατρό και απέσπασε χιλιάδες ευρώ από 76χρονη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top