ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν οι επαφές Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες για ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό – Συναντήθηκε με Ούρσουλα και Μισέλ

Άρχισαν οι επαφές Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες για ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό – Συναντήθηκε με Ούρσουλα και Μισέλ

Άρχισαν γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης (22/3) οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στις Βρυξέλλες, με στόχο την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ επίσης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

 

Αργότερα σήμερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί και με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το πρόγραμμα επαφών του, αύριο Πέμπτη (23/3), στις 10.00 το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ulf Kristersson, και ακολούθως με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Την Παρασκευή (24/3), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σιολτς, στο περιθώριο της Συνόδου.

Σημειώνεται πως, πριν την έναρξη του κύκλου των σημαντικών επαφών του στη βελγική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τα μέλη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στην Ε.Ε για προετοιμασία του για την αυριανή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top