Συντάξεις: Νέα μελέτη για το πέναλτι 12% - Ψάχνουν αν πρέπει να αλλάξει ή να μειωθεί

Συντάξεις: Νέα μελέτη για το πέναλτι 12% - Ψάχνουν αν πρέπει να αλλάξει ή να μειωθεί

Αλλαγές στο πέναλτι του 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους αντί στο 65ο έρχεται να φέρει νέα αναλογιστική μελέτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μελέτη έχει σκοπό να επικαιροποιηθεί η εκτίμηση που υπάρχει σε σχέση με τον τρόπο που υπολογίστηκε η ρύθμιση του 12% και για να διευκρινιστεί εάν σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει ή να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσοστό, αν δηλαδή εξακολουθεί να ισχύει ή αν υπάρχει περιθώριο να αναπροσαρμοστεί.

Σημειώνεται πως ζητήθηκε ήδη από τον αναλογιστή που συνεργάζεται με το υπουργείο Εργασίας, επικαιροποίηση των στοιχείων, για να ξεκαθαριστεί τι πρέπει να γίνει με το συγκεκριμένο ποσοστό, από την στιγμή που το όριο συνταξιοδότησης δεν μπορεί να κατέβει στα 63 χρόνια γιατί θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ).

Αύξηση 5% στις χαμηλές συντάξεις

Την ίδια στιγμή οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα επωφεληθούν με αύξηση 5%, η οποία θα περιληφθεί στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, που θα κατατεθεί τον Ιούνιο.

Τονίζεται ότι η αύξηση του 5% θα αφορά τη μικρή επιταγή που λαμβάνουν όσοι στηρίζονται από το σχέδιο στήριξης του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και αναμένεται να ενισχύσει σχεδόν 30 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE