Φοιτητές δημοσιογραφίας στα χέρια τζιχαντιστών

Φοιτητές δημοσιογραφίας στα χέρια τζιχαντιστών

H τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κράτα αιχμαλώτους τέσσερις φοιτητές της δημοσιογραφίας στη Μοσούλη, το προπύργιο της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ, καθώς τους κατηγορεί ότι είναι υπεύθυνοι για διαρροή πληροφοριών, γνωστοποίησε σήμερα μία ιρακινή οργάνωση.

Οι τέσσερις φοιτητές απήχθησαν χθες το βράδυ από τις κατοικίες όπου διέμεναν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, προσέθεσε σε ένα δελτίο τύπου το Παρατηρητήριο Ελευθεριών του Τύπου (JFO).

Ακτιβιστές στη Μοσούλη και ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τέσσερις φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο της πόλης συνελήφθησαν και κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία.

Ένας δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στα μέσα Ιουνίου με την ίδια κατηγορία εκτελέστηκε στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη JFO, το Ισλαμικό Κράτος κρατά αιχμαλώτους οκτώ δημοσιογράφους από την επαρχία Νινευή, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χάος στην Κύπρο: Από απόπειρες φόνου σε συμπλοκές μέχρι φόνους – Τι μπορεί να οδηγήσει στα αιματηρά περιστατικά

Χάος στην Κύπρο: Από απόπειρες φόνου σε συμπλοκές μέχρι φόνους – Τι μπορεί να οδηγήσει στα αιματηρά περιστατικά

Ανασφάλεια, αναβρασμός αλλά και ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους πολίτες λόγω των απανωτών περιστατικών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των οποίων, απόπειρες φόνου, δολοφονίες αλλά και άγριες συμπλοκές σε πολυσύχναστους δρόμους μεταξύ αλλοδαπών, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα προς τον λαό προέβη σε απρόσμενη επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, την περασμένη Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE