Διαδηλώσεις κατά του μίσους στο Ισραήλ

Διαδηλώσεις κατά του μίσους στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στο Τελ Αβίβ για να βροντοφωνάξουν «σταματήστε την υποκίνηση μίσους» στον απόηχο της φονικής επίθεσης που διέπραξαν εξτρεμιστές Εβραίοι εναντίον οικογένειας Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός βρέφους 18 μηνών αλλά και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, Ισαάκ Χέρτζογκ, κατήγγειλε ένα «πογκρόμ που διέπραξαν Εβραίοι» εναντίον της οικογένειας Νταουάμπσεχ για το  οποίο ζήτησε «συγγνώμη». 

Μεταξύ των διαδηλωτών, ο Αμίραμ Γκόλντμπλουμ, ένας καθηγητής πανεπιστημίου,  κατήγγειλε τις ενέργειες των εποίκων, χαρακτηρίζοντάς τους «την πληγή του  Ισραήλ». 

«Πρέπει όχι μόνο να βάλουμε ένα τέλος στις βιαιοπραγίες τους αλλά να τους  εκδιώξουμε από τη Δυτική Όχθη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ισραήλ, κυρίως στην Ιερουσαλήμ  όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο σημείο όπου πριν από λίγα  εικοσιτετράωρα ένας υπερορθόδοξος Εβραίος μαχαίρωσε 6 ανθρώπους κατά τη  διάρκεια του Gay Pride. 

«Οι φλόγες του μίσους και της βίας εξαπλώνονται στην χώρα μας» σημείωσε από την  πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν κατά τη διάρκεια ομιλίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά που σάρωσε την ορεινή περιοχή της Λεμεσού, νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στην κοινότητα του Ομόδους, βάζοντας ξανά σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.