ΗΠΑ: «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι η Ρωσία μετέφερε πυρηνικά στη Λευκορωσία»

ΗΠΑ: «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι η Ρωσία μετέφερε πυρηνικά στη Λευκορωσία»

Η Ουάσινγκτον δεν έχει «καμία ένδειξη» ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία ή ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε την Κυριακή υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι τήρησε τη δέσμευσή του ή ότι δεν έχουν μεταφερθεί πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο δίκτυο CBS.

Ο ίδιος ρωτήθηκε για την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου ότι η Μόσχα θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο Λευκορωσία.

«Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τόνισε επίσης ότι τίποτα επί του παρόντος δεν οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες «να αλλάξουν τη θέση (τους) όσον αφορά τη στρατηγική αποτροπή».

Το Σάββατο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και ότι δέκα αεροπλάνα είχαν ήδη εξοπλιστεί για να είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν αυτού του είδους τα όπλα.

«Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο εδώ: οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν αυτό εδώ και δεκαετίες. Αναπτύσσουν εδώ και πολύ καιρό τα τακτικά πυρηνικά τους όπλα στο έδαφος των συμμάχων τους», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη στη ρωσική τηλεόραση.

«Συμφωνήσαμε να πράξουμε το ίδιο» πρόσθεσε λέγοντας ότι προβλέπει την «εκπαίδευση των πληρωμάτων» από τις 3 Απριλίου και την «ολοκλήρωση της κατασκευής ειδικού αποθηκευτικού χώρου για τα τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας» την 1η Ιουλίου.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το πρώτο μήνυμα του Ζελένσκι από την Ουάσινγκτον: Είμαι ευγνώμων στον Τραμπ, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γρήγορα

Το πρώτο μήνυμα του Ζελένσκι από την Ουάσινγκτον: Είμαι ευγνώμων στον Τραμπ, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γρήγορα

Στον Λευκό Οίκο στρέφονται τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας, όπου τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για μια κρίσιμη συνάντηση με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE