ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρίσεις Οικολόγων προς ΠτΔ ότι «συνεχίζει να αρνείται την ενημέρωση»

Επικρίσεις Οικολόγων προς ΠτΔ ότι «συνεχίζει να αρνείται την ενημέρωση»

Επικρίσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «συνεχίζει να αρνείται την ενημέρωση» διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης και υπέδειξε ότι η ενότητα που ζήτησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «θα πρέπει να προκύψει μέσα από την ενημέρωση».

Σε δηλώσεις του από το Θρονί της Παναγιάς του Κύκκου όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής στο ετήσιο μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου του Γ` ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ανταποκρίνεται στην έκκληση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για ενότητα. «Είμαστε θετικοί στο να υπάρξει ενότητα, δεχόμαστε ότι πρέπει να υπάρξει ενότητα» είπε, υποδεικνύοντας ωστόσο πως «αυτή η ενότητα θα πρέπει να προκύψει μέσα από την ενημέρωση».

«Ευχαρίστως να σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά να υποστηρίξω τον ΠτΔ στις διαπραγματεύσεις αλλά να ξέρω τί προτείνει, ποιες είναι οι θέσεις της ε/κ πλευράς. Θέσεις που δεν ξέρω πως θα τις υποστηρίξω;» είπε, και επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «συνεχίζει να αρνείται την ενημέρωση».

«Το πιο στοιχειώδες για να υπάρξει συνεργασία και για να ενώσουμε δυνάμεις όπως έλεγε και προεκλογικά είναι η ενημέρωση» πρόσθεσε, και επανέλαβε ότι χωρίς ενημέρωση δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ομοθυμία και ομοψυχία, «εκτός και αν ο ΠτΔ θέλει τις πολιτικές δυνάμεις αδαείς χειροκροτητές».

«Το πίστευε και μη ερεύνα ισχύει για τον Θεό, δεν νομίζω να θέλει ο Νίκος Αναστασιάδης να ισχύει και για τον ίδιο» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον Εθνάρχη Μακάριο, ο Πρόεδρος των Οικολόγων ευχήθηκε όπως 38 χρόνια μετά το θάνατο του Εθνάρχη Μακαρίου να έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και να έφτασε η στιγμή της επίτευξης, μέσα από ένα μακροχρόνιο αγώνα και σύμφωνα με τις παρακαταθήκες του Μακαρίου, μιας στοιχειωδώς δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που να εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων στο νησί που να οδηγεί στην απελευθέρωση της Κύπρου από την τουρκική κατοχή.

«Μια λύση που θα προϋποθέτει μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημοκρατική Κύπρο» όπως συμπλήρωσε.

Σε αυτά τα πλαίσια εξήγησε ότι η κυπριακή ηγεσία θα πρέπει να θυμάται και να κάνει πράξη αυτά που ξεκάθαρα έλεγε ο Μακάριος για τα θέματα της περιουσίας».

Όπως ανέφερε, ο Μακάριος σε καμία περίπτωση δεν είχε αποδεχτεί ότι οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης κατεχόμενης περιουσίας θα αποστερείτο των δικαιωμάτων του, αντιθέτως είχε ξεκάθαρα τοποθετηθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι το δικαίωμα του νόμιμου ιδιοκτήτη είναι αναπαλλοτρίωτο και θα πρέπει να εξασφαλιστεί ως κόκκινη γραμμή.

«Δεν σηκώνει καμία υποσημείωση όποια κι αν είναι τα σημερινά δεδομένα. Αντίθετα, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων του πολίτη μέσα από διεθνείς συνθήκες δίνουν περισσότερα όπλα στην κυπριακή ηγεσία να πολεμήσει ώστε να είναι ιεραρχικά ανώτερο το δικαίωμα του οποιουδήποτε νόμιμου ιδιοκτήτη και των κληρονόμων του να διεκδικήσει και να πάρει πίσω την περιουσία του αν το θέλει» σημείωσε, υποδεικνύοντας ότι η αποζημίωση, ανταλλαγή και οποιοδήποτε άλλο μέσο για αποκατάσταση του δικαιώματος του νόμιμου ιδιοκτήτη θα πρέπει να είναι μόνο αν το θέλει ο ίδιος και μόνο αν υπάρχουν περιπτώσεις όπου κατασκευάστηκαν έργα δημόσιας ωφελείας.

ΠΗΓΗ-ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top