ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ν. Λοϊζίδης στο ThemaOnline: Επιρρίπτει ευθύνες για τα επεισόδια στην ηγεσία – «Θα φορτώσουν το τραπέζι της Υπουργού με δικαιολογίες»

Ν. Λοϊζίδης στο ThemaOnline: Επιρρίπτει ευθύνες για τα επεισόδια στην ηγεσία – «Θα φορτώσουν το τραπέζι της Υπουργού με δικαιολογίες»

Για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο στάδιο «Ελευθερία», κατά τον χθεσινό (26/03) αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ  Ανόρθωσης και Απόλλωνα, μίλησε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, κ. Νίκος Λοϊζίδης, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον τρόπο διαχείρισης των εν λόγω καταστάσεων στην ηγεσία, κάνοντας μάλιστα λόγο μέχρι και για ημιτελή μέτρα αφού όπως είπε, αυτά που πρέπει να εφαρμοστούν δεν μπορεί κανείς να τα παρουσιάσει στην Υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως, «βλέποντας τα χθεσινά επεισόδια στο στάδιο, μπορεί να πει κανείς πως γλυτώσαμε τα χειρότερα. Αυτή τη φορά είχαμε τέσσερις συναδέλφους οι οποίοι τραυματίστηκαν, την επόμενη; Δεν θέλουμε αγήματα σε κηδείες συναδέλφων ή αθώων πολιτών», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι, «εμείς τα λέγαμε, τα λέγαμε εδώ και καιρό, άλλοι έρχονται εκ των υστέρων να βγάζουν συμπεράσματα».

«Υπάρχουν εξωτερικά ζητήματα, εκτός της Αστυνομίας, τα οποία δυσχεραίνουν της κατάσταση. Για παράδειγμα, η νομοθεσία η ίδια, η στήριξη προς την Αστυνομία για να μπορέσει να επιβάλει το νόμο, η νομοθεσία τροποποίησης της κάρτας φιλάθλου αλλά και η τροποποίηση στην νομοθεσία μετακίνησης των οπαδών κάτω από στοχευμένες προϋποθέσεις», είπε ο κ. Λοϊζίδης.

«Συσκέψεις έχουν γίνει πολλές, όμως τι γίνεται μετά; Ακούν άραγε τους Αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με ρίσκο τη ζωή τους, για να επιλύσουν τα προβλήματα; Δεν θέλουν να ακούσουν, κανείς δεν θέλει να ακούσει, ούτε ο Αρχηγός θέλει να ακούσει, ούτε η Υπουργός και παραμένουν στις συσκέψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι αναμένει από τη σημερινή (27/03) σύσκεψη, που λαμβάνει χώρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα χθεσινά έκτροπα στο «Ελευθερία» απάντησε πως, «περιμένω ότι για άλλη μια φορά, θα φορτώσουν το τραπέζι της Υπουργού με δικαιολογίες, «ευχολόγια» και ημιτελή μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος», ανέφερε.

Τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν, συνέχισε, «δεν μπορεί κανείς να τα παρουσιάσει ενώπιων της αρμόδιας Υπουργού επειδή, δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις και να επιβληθούν σε σωματεία ομάδων και να εκτελέσουν την αποστολή μας, να επιβάλουμε το νόμο σε ολόκληρη την Κυπριακή Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Λοϊζίδης.

«Γίνεται να υπάρχουν γήπεδα χωρίς κλειστά κυκλώματα; Εχθές στο «Ελευθερία», τα μέλη της Δύναμης εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, έγινε τι έγινε με τα επεισόδια και δεν υπήρχαν καθόλου κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Αν είναι δυνατόν. Αυτά τα πράγματα θα τα πουν στην Υπουργό Δικαιοσύνης σήμερα;», αναρωτήθηκε ο κ. Λοϊζίδης.

«Εμείς όλα αυτά τα λέγαμε από πέρυσι. Το λειτούργημα του Αστυνομικού ξεκινά από το σημείο που κινδυνεύει η ζωή του, σε μια απλή καθημερινή δουλειά ρουτίνας, κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, ο αστυνομικός είναι αυτός που κρατά την ευνομία στο κράτος με οποιοδήποτε κόστος», τόνισε.

«Θα ήθελα να στείλω το μήνυμα σε όλους συναδέλφους ότι, πρέπει να αντέξουμε όλη αυτή την αδυναμία που υπάρχει, για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την τάξη. Εμείς από την πλευρά μας, θα τους προστατεύσουμε τόσο δημόσια αλλά και πρακτικά με οτιδήποτε χρειαστούν», είπε καταληκτικά ο κ. Λοϊζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θωρακίζονται» οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης ακινήτων – Πόσο θα μειώνονται μετά από ανεπιτυχή πλειστηριασμό

Προς μισάωρη επέκταση το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων - Πότε θα πηγαίνουν δουλειά και πότε θα αποχωρούν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top