ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η περιπέτεια της υγείας του δημοσιογράφου Σταύρου Κυπριανού – «Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία…»

Η περιπέτεια της υγείας του δημοσιογράφου Σταύρου Κυπριανού – «Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία…»

Για την περιπέτεια της υγείας του, η οποία ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο δημοσιογράφος Σταύρος Κυπριανού.

«Είναι μια περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και είχε ως κατάληξη την μεταμόσχευση ύπατος, ήταν η μόνη θεραπεία που προσφερόταν για τους Κύπριους ασθενείς, παρόλο που στον υπόλοιπο κόσμο μπορούσε να χορηγηθεί ένα φάρμακο που σταματούσε την εξέλιξη της ασθένειας», είπε συγκεκριμένα.

«Στην Κύπρο ήταν ακριβό για να το δώσουν στους ασθενείς και καταλήξαμε στη μεταμόσχευση μέσω της οποίας μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία θεωρώ ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη, πρέπει να την εκμεταλλευτώ και εγώ αλλά και το κράτος που με έστειλε και δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό και για μένα και για τους υπόλοιπους ασθενείς για να επιστρέψουμε υγιείς και να είμαστε παραγωγικοί στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι επιστρέφοντας στην Κύπρο με την πάροδο κάποιων ετών διαπίστωσε ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας δεν είναι η ίδια σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, «είναι πολύ κατώτερη», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ύπατος σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες παρακολουθούνται από ειδικούς γιατρούς. Ζητούμε το αυτονόητο. Να δημιουργηθεί μια κλινική αναφοράς, μια κλινική ύπατος σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, το οποίο να στελεχώνεται με τις ανάλογες ειδικότητες και να μας δίνεται η ευκαιρία να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανές παρενέργειες από τη μεταμόσχευση, την ανοσοκαταστολή, την απόρριψη του μοσχεύματος και να έχουμε μια ποιοτική αντιμετώπιση», σημείωσε.

Όσο αφορά την εμπειρία του πριν από 10 χρόνια, ο κύριος Κυπριανού, επισήμανε ότι «ο γιατρός που με διέγνωσε τότε, ακολούθησε ένα πρωτόκολλο. Να αιτηθεί το φάρμακο. Το υπουργείο απέρριψε το αίτημα γιατί ήταν ένα φάρμακο που είχε μόλις αδειοδοτηθεί και δεν υπήρχε τεκμηρίωση. Δεν παλέψαμε, κακώς, πήγαμε στην Αγγλία και υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία»

«Όταν βγήκαμε ενωμένοι από την Αγγλία και διεκδικήσαμε το φάρμακο, τότε συγκινήθηκαν όλοι, και ανέλαβε πρωτοβουλία ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έτρεξαν οι διαδικασίες και ευτυχώς χορηγείται πλέον το φάρμακο αυτό και τα φάρμακα νέας γενιάς», κατέληξε.  

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θωρακίζονται» οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης ακινήτων – Πόσο θα μειώνονται μετά από ανεπιτυχή πλειστηριασμό

Προς μισάωρη επέκταση το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων - Πότε θα πηγαίνουν δουλειά και πότε θα αποχωρούν

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top